Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Za Dalmatince se otvara sanjkalište Cvituša u ličkom Lovincu

IspisE-mail

SANJKALIŠTE NA 45 MINUTA OD ZADRA
Općina Lovinac najpoznatija je po očuvanim i zaštićenim prirodnim vrijednostima. Tu su atraktivni prirodni pejzaži, guste netaknute šume, brojni krški fenomeni, čiste vode i čisti okoliš. Područje Općine Lovinac obuhvaća velike dijelove Nacionalnog parka Paklenica, poput specijalnog rezervata Sveto brdo i Parka prirode Velebit.

Suradnjom Općine Lovinac i turističke agencije Lito, ove se subote, 23. siječnja točno u podne otvara izletište i sanjkalište Cvituša. Riječ je o prvom ovakvom specijaliziranom sanjkalištu na samo 45 minuta vožnje od Zadra gdje možete uživati u radostima na snijegu. Kako doznajemo od načelnika Općine Lovinac Hrvoja Račića sniježni top je postavljen, pa snijega nikad neće manjkati.

Namjera ovog projekta je razvoj Like i općine Lovinac koja je u suradnji s općinom Jasenice još prije 10-ak godine pokrenula inicijativu Sveto Brdo. Riječ je o velikom projektu od kojeg se nije odustalo i na kojem se kontinuirano radi, a Cvituša je njegovo dijete. Od ideje do realizacije bilo je potrebno dva mjeseca kontinuiranog rada, otkrio nam je Račić i dodao kako će se s vremenom raditi na dodatnim sadržajima.

Na samom otvaranju sanjkališta Cvituša, ove subote će posjetitelji moći uživati na snijegu i okrijepiti se kuhanim vinom i rakijom, te kušati ličke specijalitete.

Posebno za Zadrane, organiziran je besplatan prijevoz Čazmatransovim autobusom. Polazak je s parkirališta kod Konzuma u subotu, 23. siječnja u 10 sati, a povratak je u 16 sati. 

Izvor: 057info.hr

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji