Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Jedno od najsunčanijih u Europi: Povoljno skijalište koje je raj za skijaše i snowboardere

IspisE-mail

 Ako ste jedan od onih koji jedva čekaju ovo doba godine, ne zbog Adventa, Božića, blagdanskog ugođaja i proslave Nove godine, nego zbog činjenice da se bliži sezona skijanja, sigurno već razmišljate o savršenoj destinaciji za krstarenje snježnim padinama.

Austrija, Italija, Švicarska i Francuska omiljene su skijaške destinacije Hrvata, no jedna se posljednjih nekoliko godina posebno istakla zbog povoljnih aranžmana i prekrasnih sunčanih skijališta. Francuska je raj za skijaše i snowboardere, ne samo zbog odličnih uvjeta, raznolikosti staza, već i zbog povoljnih skijališta. Jedno takvo je i Risoul koje se nalazi u središtu područja visokih Alpa nedaleko od popularne shopping destinacije Briancona pa može usrećiti i one kojima zimske radosti nisu samo vezane uz skijanje. 

Evo nekoliko razloga zašto izabrati Risoul kao vašu skijališnu destinaciju ove godine:

1. Odlični snježni uvjeti

Pravi zaljubljenici u skijanje žele biti sigurni da će u terminu u kojem se odluče za svoj odmor zasigurno biti dovoljno prirodnog snijega, a ovo skijalište poznato je po odličnim snježnim uvjetima.

2. Povoljni aranžmani

Značajna stavka u odabiru francuskih ispred primjerice austrijskih skijališta je cijena aranžmana gdje vas skijanje može izaći čak upola jeftinije. Tako na skijanje u Risoul u periodu od 7.1.- 14. 1. možete otići već za 2 114 kuna.

3. Velik izbor spustova sa skijaše i snowboardere

Na površini od 600 ha pokrivenih snijegom prostire se oko 185 km skijaških staza, 116 spustova (21 zelena, 45 plavih, 40 crvenih i 10 crnih) i 55 ski liftova na visinama između 1.650 i 2750 metara. Za ljubitelje snowboarda tu je i surfland s 550 m vertikalnog spusta na duljini od 2 kilometra.

4. Veliki smještajni kapaciteti

Risoul se može pohvaliti velikim brojem kvalitetnog smještaja koji se nalaze direktno uz liftove na samom skijalištu, na 1.850 m n/v, podijeljenih u nekoliko apartmanskih kompleksa s ukupno 800 raznih tipova apartmana s tri i četiri zvjezdice s 4500 kreveta, kompletno opremljenih, s balkonima i spremištem za skije.


Risoul se može pohvaliti s s velikim brojem kvalitetnog smještaja 

5. Apres ski sadržaji

Nema sumnje da će te se ovdje zabaviti i van skijališta. Uživajte u lokalnim specijalitetima u restoranima, pubovima i tavernama. U mjestu se nalaze i marketi ako mislite kuhati u apartmanu te shopping centar s raznovrsnim trgovinama. Ako ste na skijalište došli nespremni tamo se nalazi i prodavaonica te servis za popravak skija i ski opreme. Zabavite se u noćnom izlasku u disku, kinu ili klizalištu.

Ne možete li dočekati uživanciju na snježnim padinama francuskih Alpa počnite planirati vašu avanturu upravo sad.

Izvor: Pukufer.hr

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji