Red Purple Black
Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Hungarian Italian Norwegian Polish Spanish

Umjetno zasnježenje na Stožeru

IspisE-mail

I RADOVI NA HOTELU PRI KRAJU
Dobre vijesti ovih nam dana stižu s jednog od najmlađih skijališta u okruženju, Stožer-Vrane u Kupresu, a riječ je o postavljanju umjetnih topova kojima će se, prema izjavama vlasnika Zorana Turalije i Miljenka Mandže, osigurati zainteresiranima povoljniji uvjeti za skijanje.

- Svi pripremni radovi su gotovi i ovih dana nam se treba isporučiti mobilna pumpa te tri topa kojima će se umjetno zasnježivati donji dio staze ispod međustanice sjedečnice. Kako na vrhu staze snijega bude i više nego dovoljno, ovaj donji dio nam je prošle sezone predstavljao problem jer je snijega bilo u malim količinama. Na ovom području temperature su uglavnom niske, a klima povoljna, tako da će se topovi moći često upotrebljavati, što bi nam trebalo dovesti ove zime i veći broj skijaša – optimističan je Zoran Turalija.


Iz arhive

Tri topa i mobilnu pumpu, sve u vrijednosti nešto većoj od 90 tisuća eura, isporučit će austrijska tvrtka  Sufag s kojom su vlasnici skijališta na Stožeru potpisali ugovor o leasingu. Ostale troškove,  poput izgradnje umjetnog jezera na samom vrhu, kapaciteta 1.000 kubika, električnih i vodo instalacija, financirali su vlasnici iz vlastitih sredstava.

I radovi na hotelu, na početnoj stanici žičare, privode se kraju. Prema najavama, na četiri etaže bit će nekoliko desetaka apartmana, kao i soba, a objekt bi trebao uz to sadržavati bazen, saunu i teretanu te nekoliko društvenih prostorija.

Službeno otvaranje ovog objekta planirano je za početak prosinca, tako da uz već postojeći ugostiteljski objekt „Kuprešku kuću“, ovdje već za Božićne i Novogodišnje praznike očekuju veći broj posjetitelja.

Same staze uređene su i očišćene krajem ljeta i to na akciji koju su organizirali skijaši iz kupreškog ski kluba „Stožer“ i ski kluba „Striž“ iz Tomislavgrada.

Dodaj komentar

PRAVILA KOMENTIRANJA: zabranjeno je bilo kakvo vrijedanje, vikanje(pisanje velikim slovima), reklamirati druge web stranice, te se treba držati teme! REGISTRIRANIM korisnicima dostupne su dodatne opcije komentiranja.
SLIKE možete uploadati preko stranice Immageshack.

Sigurnosni kod
Osvježi

Zadnji OGLASI

Prijatelji