Red Purple Black

Bjelašnica - Skijanje na Bjelašnici

Index članka
Bjelašnica - Skijanje na Bjelašnici
Podaci o skijalištu
Cijena ski karata
Staze i mape
Ruta i položaj
Sve stranice

Planina Bjelašnica nalazi se u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, a najviši vrh joj se nalazi na 2.067 metara nadmorske visine. Dio je dinarskog područja na kojem vlada specifična klima u kojoj se miješaju karakteristike mediteranske i planinske klime, što ovoj planini daje posebnu čar.

alt

Uz prirodne značajke, te velike količine snijega kojeg na ovoj planini ima do travnja mjeseca, nije bilo čudo što je ova planina za vrijeme Zimske olimpijade u Sarajevu bila centar većine sportskih nadmetanja, posebno muškog spusta.

Neke od ondašnjih staza danas nisu u funkciji, ali ulaganjima i naporima nadležnih, ovoj ljepotici sve se više vraća olimpijski sjaj, što su prepoznali brojni gosti – skijaši. Zajedno s Igmanom, na kojem su se za vrijeme Olimpijade održavali skijaški skokovi i natjecanje u nordijskom trčanju, Bjelašnica danas čini skijaški centar s više od dvadesetak kilometara staza, koji rado posjećuju mladi, a iz godine u godinu na ovoj planini niče sve više objekata za razne sadržaje koji prate skijanje.Marketing Bjelašnica

2012./13.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  • Cam Bjelašnica

  • Video Bjelašnica