Red Purple Black

Blidinje.info - Skijanje na Blidinju

Index članka
Blidinje.info - Skijanje na Blidinju
Podaci o skijalištu
Cijene ski karata
Staze i mapa
Ruta i položaj
Sve stranice

Park prirode Blidinje, kojemu granice čine Vran planina, Neretva, Čvrsnica i Doljanka, jedna je od prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine. Blidinje sadrži niz prirodnih i povijesnih znamenitosti među kojima svakako treba spomenuti Blidinjsko jezero, botaničko – zoološki rezervat Masna luka i Hajdučku republiku Mijata Tomića.

alt

Posebna priroda i pogodna klima uvjetovala je zadnjih desetak godina razvoj turizma na ovom području i u skladu s tim izgradnju vikend objekata te sportski centar Risovac sa skijalištem kao centralnom aktivnosti.

Početna točka skijališta nalazi se na 1250 metara nadmorske visine, a iako skijalište nema posebnih atrakcija za skijaše, vrlo rado ga posjećuju skijaške obitelji iz centralne i južne Dalmacije te cijele Hercegovine jer se do njega dolazi iz čak četiri pravca, Rame, Jablanice, Posušja i Tomislavgrada.  Njegova konfiguracija pogodna je za sve skijaše rekreativce, a mjesto će naći i iskusni skijaši jer jedna od staza na ovom skijalištu odgovara propisima staza za FIS utrke.Marketing Blidinje

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
  • Video Blidinje