Red Purple Black

Ostala hrvatska skijališta

Begovo Razdolje

altBegovo Razdolje poznato je po činjenici da je to najviše naseljeno mjesto na 1078 metara nadmorske visine. Ovo skijalište dio je skijaškog centra Bjelolasica od kojeg je udaljeno 7 kilometara. Proteže se na nadmorskoj visini od 1078 do 1183 metara, a staza mu je duga 1 km, na kojem postoje 2 vučnice. Osim skijaša ovo mjesto posjećuju i sanjkaši te turni skijaši.

 


Čelimbaša

alt

Jedno od malih skijališta Gorskog kotara, Čelimbaša nalazi se u Mrkoplju, na nadmorskoj visini od 1050 metara. Ima tri staze ukupne dužine blizu 3 km i tri ski lifta. Isto tako ima staze za skijaško trčanje te ski školu i ski servis kao i dovoljne smještajne kapacitete.Velebno

altNa visini od 640 do 924 metara u ličkom mjestu Baške Oštarije,smjestilo se skijalište Velebno koje svojim gostima pruža mogućnost skijanja na 1.3 km dugoj stazi. No, mnogo više mogućnosti imaju poklonici skijaškog trčanja za koje je osigurana staza dulja od 20 km. Zbog blizine Karlobaga, samo 12 km, ovo je najčešća vikend destinacija stanovnika ovog dijela Jadrana

 

Krasno

altNa padinama sjevernog Velebita, u mjestu Krasno koje pripada Ličko – senjskoj županiji, nalazi se istoimeno skijalište sa tri male staze ukupne dužine 1.6 km i jednim ski liftom, gdje ponekad boravi više sanjkaša nego skijaša.

 

 

 

Mukinje

altI Nacionalni park Plitvice ima svoje skijalište, a to je Mukinje, malo skijalište s 3 staze za djecu i početnike. Ukupna im je dužina 1 km, imaju 2 ski lifta, a skijalište se nalazi na svega nešto većoj visini od 650 metara.

 

 

 

Tršće

alt

Kako je smješteno na brdu Rudnik, skijalište udaljeno 1 km od mjesta Tršće u Gorskom kotaru, također nosi naziv Rudnik. Uz dvije skijaške staze od 1.8 km posjeduje i dvije staze za skijaško trčanje, ukupne dužine 8 km. Nadmorska visina na kojoj se nalazi ovo skijalište nalazi se na 1052 metra.