Red Purple Black

Snowscoot - još jedna zabava na snijegu

IspisE-mail

MJEŠAVINA BOARDA I BICIKLE
Snowscoot je još jedna vrsta načina spuštanja niz padine, novitet koji se poprilično raširio po europskim skijalištima kao nijedna slična naprava.  Mješavina bicikla i snowboarda na prvi pogled, ali ipak je boarderima lakše svladat tehniku nego biciklistima.
Upravljač služi za držanje i naginjanje, a ne za klasično upravljanje kao na biciklu. Dakle tehnika vožnje je slična boardanju, bez silnih prevrtanja, mada su osim nogu u ovom slučaju potrebne i snažnije ruke za naginjanje.
 

snowscoot_1

Iako ne izgleda tako, poprilično je lagan (oko 10 kg) te samim tim lako ga je ponijeti na sjedežnicu ili u kabinu. No, pitanje je kako na općeraširenim sidrima i tanjurićima s njim? Prednost snowscoota je što nije potrebna posebna oprema kao za boardanje ili skijanje. Gojzerice na noge i nakon jednog dana vježbe spremni ste za spust niz padinu i pravljenje zavoja, ako vas ne otjeraju redari sa staze. Ako se izgubi kontrola i ide prebrzo naprosto se skoči s njega jer ničim snowscooteraš nije vezan niti pričvršćen za njega. 

Mana snowscoota, kao i borderima, su problemi koje zadaju tvrde staze gdje je teško „održati se u sedlu“, a opet, kao i borderima, najviše odgovara duboki snijeg.  No, da se može puno s njim pokazuje i Guinessova knjiga rekorda u kojoj su dva rekorda za snowscoot: brzinski od 212 km/h i skok u dalj od 42 metra. Svakako postoje i raznorazna natjecanja sa snowscootom, od cross utrka do freestyle  skokova.
Iako je nešto skuplji, jer cijene počinju od 500 €, dalekoistočni proizvođači su se aktivno uključili u proizvodnju te je za očekivati i veću dostupnost te raširenost snowscoota, a verojatno bi i malo vičniji majstori mogli složit snowscoot od dijelova bicikla i snowboarda. Dotad bi bilo zanimljivo vidjeti pokoji primjerak za najam na skijalištima u okruženju, brojni bi htjeli bar probati.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji