Red Purple Black

DalSki caffe br. 20

IspisE-mail

TERENSKI RESTORAN U FRANCUSKOJ
Caffe se terenskim odlaskom ekipe pretvorio u restoran u dalekoj Francuskoj, a oni koji nisu iz Dalmacije su konačno naučili što je "spiza", to je nešto slično hrani, ali ako se pravi s dovoljno duše ima puno bolji ukus.

Fažol, rižot s lignjama, lignje s pečenim krumipirima, manistra na bijelo, pa na crveno... U DalSki restoranu u Francuskoj, koji je "imao dušu", točnije Tihu, se dobro jelo, a i dobro pilo i zabavljalo.

Nažalost, malo fotki spize ima, budući da nakon skijanja miris spize obuzme gladne skijaše i velikom većinom biraju pinjur umjesto fotića. Frigana jaja za doručak vječno će ostat u sjećanju mnogih, uz vruće bagete donesene iz obližnje pekarne, kušali su se i francuske krafne, kroasani, ekleri i još štošta, a prijedlog jednog od skijaša o odlasku na pizzu proglašen je svetogrđem.

kafi__1
Palačinke pečene prevrtanjem po zraku godile su mlađoj populaciji, a ni stariji se nisu bunili. Za desert je stalno bilo i odličnih francuskih keksa koji su se nemilice trošili, opravdanje je bilo da šećer pomaže energetski iscrpljenom čovjeku.No, koliko ih je pojedeno, moglo se pješke kući u Hrvatsku.

Da ne bude zabune, nije se jelo samo kuhano, pečeno, prženo, nego i suho. E tu su se istaknuli Brontolo i Namik, prvi sa domaćim pršutom, neki su tek tad spoznali razliku između kupovnog i domaćeg pršuta, kulenom, buđolom i sirom za kojeg je Namik nakon petog komada pitao: Je li kozji? Drugi se je istaknuo odličnom sudžukom.

Gdje je meza tu je i piće, glavna pića su bila crna, crno vino, naravno uglavnom domaće, crne pive, domaće francuske - Pelforth (pelikan). Nestajalo je iće i piće poput Titanica u moru svojedobno, dok je "drob" (trbuh) rasta. Možda bi se trebali zapitat: Je li se išlo skijati ili "ist i pit".

Kad bi se najeli i napili sjetili bi se forumaša koji su bili na nekim drugim destinacijama, posebno jednog, i pitali se: E kako bi Čupavi sad navalio na ovo! Ko kaže da se na skijanju smrša – laže.

kafi__2
Ako se i ostalim forumašima u prvom tjednu siječnja nešto više štucalo, razlog tome je u činjenici da su se u Francuskoj mogla često čuti njihova imena, ne samo po lijepom nego... a da ipak bude glavna tema razgovora pobrinula se Nina, baletnim plesom na ledenoj stazi Kranjske gore.

Skijanje? O tom nekom drugom prilikom, u nekom drugom tekstu.

Humor:

Droja je uporno pokušavao otvorit vrata shuttle busa koji vozi po mjestu, gotovo mu ostala u ruci, dok jadni vozač Francuz nije uspio objasnit da se vrata automatski otvaraju, ali da se treba odmaknuti. Zanimljivo je napomenuti da je Petaj primjetio i da su vozači tih shuttle busa uglavnom već bili mrtvi, ali nije bilo nikog da im to kaže.

kafi__3

Petaj je isprobavao toplinu vode u vanjskom bazenu i čudio se kako ništa ne osjeća, dok ga nisu podsjetili da skine rukavice. Uzgred, držao je satove anatomije, svaki dan je otkrivao nove dijelove tijela.

Namik je odradio vrhunski spust niz skijašku padinu po ledu, ali bez skija, sve je bilo dobro dok nije došao do snijega, naglo usporenje riješio je bez posljedica s par gimnastičarskih kolutova naprijed, Namik Komanechi...

kafi__4

Uzvik koji je Crni ispustio: Stat ću, stat ću, nije značio da će se i zaustaviti jer masa ima značajan udio u formuli brzine.

Remi (karte) se prestao igrat kad je Tiha prvi put izgubila, moš si mislit.

kafi__5

kafi__6

kafi__7

kafi__8

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji