Red Purple Black

Vrijeme kontra testiranja topova na Jahorini

IspisE-mail

PROIZVODILI UMJETNI SNIJEG TEK DESETAK DANA
Ni dodatni napori koje su uložili odgovorni u OC Jahorina, nisu u proteklom razdoblju pomogli da na istoimenoj ljepotici brojni skijaši uživaju u spuštanju po sniježnim stazama, jer iako se na ovom skijalištu zadnjeg dana prošle godine započelo s testitanjem sustava za umjetno zasnježenje, vremenske prilike im nisu išle na ruku.

 

Kako nisu željeli razočarati goste kojih je za vrijeme novogodišnjih praznika bilo u popriličnom broju, nadležni na Jahorini trudili su se nanositi snijeg na pojedina mjesta kako bi osposobili makar manji dio staza, a i profunkcionirao je određeni broj topova.

s4

- 31.12.2010. godine na Jahorini je počelo testiranje sistema za umjetno zasnježavanje na silaznim stazama Ogorjelice 1 i Ogorjelice 2. Nedostatak snijega, koji pravi ogromne probleme gostima na olimpijskoj Jahorini i kvari ugođaj zimovanja, uskoro će biti djelomično otklonjen. Kako znate, u toku je realizacija projekata umjetnog zasnježavanja čiji je cilj svojevrsna sigurnost u ponudi na području cijele planine.Trenutno se instalira pedesetak fiksnih i mobilni topova za zasnježavanje na lokaciji Skočine i prevojima Ogorjelice 1 i Ogorjelice 2.

Iako je rok završetka ovog projekta polovina 2011. godine, OC “Jahorina” zajedno sa izvođačem, firmom iz Italije “Snow star” i domaćim podizvođačima, čini sve napore da topovi za zasnježavanje budu u funkciji već ove sezone, što bi doprinijelo kvaliteti ponude i utjecalo na turiste da upravo na Jahorini zimuju – kazala nam je Zorica Stojanović iz Službe marketinga i prodaje na Jahorini.

No, vrijeme početka godine, kada se na Jahorini, kao i na drugim skijalištima, treba bilježiti najveći broj gostiju, nepovratno je prošlo pa su mnogi turistički djelatnici razočarani. Ipak ponešto nade daju im nove vremenske prognoze prema kojima će moći funkcionirati i sustavi za umjetni snijeg.

s3

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji