Red Purple Black

Nastavljaju se skijaški gušti

IspisE-mail

 TRENUTNE VISINE SNIJEGA OD 20 DO 40 CM
Snijeg koji je posljednja dva dana stvorio probleme u prometu, obradovao je brojne skijaše jer je stvorio mogućnost da mnogi ovaj vikend provedu na nekom od skijališta u Hrvatskoj i BIH, koja će prema najavama uglavnom ovih dana raditi.

Na Jahorini je u petak radio šesterosjed Ogorjelica 1, liftovi Poljice i Olimpik te baby lift, a staza se dodatno popravljala umjetnim snijegom pa nove pahulje i trud nadležnih obećavaju kvalitetno skijanje.

Već u petak radili su i dvosjed i četverosjed na Čajuši, a dodatni snijeg u kombinaciji s umjetnim, trebao bi stvoriti dobre uvjete za vikend skijanje. Za sve one koji žele pojedine dane ovog vikenda provesti na Kupresu, napominjemo da do skijališta mogu i autobusima Kondora koji do Kupresa voze svake subote i nedjelje, s polaskom u 7 sati iz Splita.

s1
Na Vlašiću je u petak pokrenut baby lift, a kako na postojećih dvadesetak centimetara pada i dodatni snježni prekrivač, nadležni su najavili kako će u subotu sve funkcionirati. Da će sve biti spremno za doček skijaša u subotu, nadaju se i na Stožeru gdje snijega u podnožju ima oko 20 cm, a bit će ga i više do kraja dana. Ovdje problem predstavlja tek nešto jači vjetar koji nosi snijeg sa staza.

Snijega će biti dovoljno i na Bjelašnici, odakle su najavili rad ovog vikenda, a skijat će se i na manjim skijalištima na Brusnici i Rostovu gdje očekuju veći broj gostiju.
Rad staza najavili su i na Busovačkim stajama i susjednim Pridolcima, kao i na skijalištu Kozara te Rujištu u blizini Mostara, gdje su u petak pokrenuli vučnicu.

Od hrvatskih skijališta radit će manja skijališta u Lici i Gorskom kotaru, a na Mukinju uz Plitvička jezera, lift su upalili već u petak i skijali na 40 cm snježne podloge.

s2
Ponovno otvaranje za subotu je najavilo i Sljeme, dok se na Platku nadaju da će u subotu raditi pokretna traka na Radeševu i baby lift.

Unatoč nekoliko desetaka centimetara snijega, još nema informacija o radu skijališta na Bjelolasici, kao ni o radu Blidinja gdje snijega ima i više nego dovoljno za skijanje.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji