Red Purple Black

Završeno Svjetsko prvenstvo u snowboardu

IspisE-mail

 ODLIČNI DOŽIVLJAJI U LA MOLINI
U sjenci priprema za ovogodišnje svjetsko prvenstvo u alpskim disciplinama, u španjolskoj La Molini punih sedam dana održavalo se Svjetsko prvenstvo u snowboardu koje je uz nekoliko stotina natjecatelja iz brojnih zemalja okupilo i tisuće zaljubljenika u ovaj snježni sport.

Svečano otvaranje prvenstva i prvo natjecanje u Big airu, održano je u Barceloni, a prvi se zlatom u ovoj disciplini okitio Finac Petja Piiroinen.

Iz Barcelone prvenstvo se nakon toga preselilo u La Molinu i njene uređene staze i snow parkove, gdje su prve na rasporedu bile utrke SBX (snowboard cross). Najbrži, a samim tim i nositelji zlatnih medalja postali su Amerikanka Lindsey Jacobellis i Australac Alex Pullin.
U ženskoj utrci paralelnog veleslaloma (PGS) svjetska prvakinja postala je Alena Zavarzina iz Rusije, dok je u muškoj konkurenciji tu titulu ponio Benjamin Karl iz Austrije.
Dvoje Australaca Holly Crawford i Nathan Johnstone novi su prvaci u disciplini halfpipe (HP).

Loše vremenske prilike posljednjih dana i u La Molini su stvorile brojne probleme pa su kvalifikacije za posljednje predviđene discipline nekoliko puta odgađane, ali ipak, u subotu je sve privedeno kraju.

 

s1

U PSL, paralelnom slalomu,  zlatna medalja u ženskoj konkurenciji otišla je u Norvešku Katrine Hilde, dok ju je u muškoj konkurenciji osvojio zlatni iz paralelnog veleslaloma, Benjamin Karl. U DGS-u (slope style) na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeli su se Finkinja Ennis Rukajarvi te Belgijanac Seppe Smits.

Jedina hrvatska predstavnica u La Molini bila je najbolja snowboarderica Hrvatske Anja Štefan iz Rijeke, koja je u halfpipeu osvojila 30., a u slopestylu vrlodobro 13. mjesto.

Svečanost zatvaranja Svjetskog prvenstva za mnoge je bila pravi doživljaj jer je više od 8 tisuća gostiju uživalo u zanimljivom i raznovsnom pripremljenom programu.

Više o događajima na Svjetskom prvenstvu, sve rezultate kao i brojne fotografije i video zapise možete pronaći na linku

s2

s3

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji