Red Purple Black

Svi naučili hrvatsku himnu

IspisE-mail

IVICA JOŠ DVA PUTA NA POSTOLJU
Novih 180 bodova „inkasirao“ je Ivica Kostelić ove nedjelje u Kitzbuehelu, zauzevši izvanredno drugo mjesto u petom slalomu sezone, te s rezultatom iz subotnjeg spusta, prvo mjesto u kombinaciji.
Za pobjednikom slaloma Francuzom Jean-Baptiste Grangeom, Ivica koji je vodio nakon prve utrke, zaostao je 28 stotinki sekunde što mu je  bilo i više nego dovoljno da s jučerašnjim vremenom u spustu, ostvari pobjedu u klasičnoj kombinaciji što je njegova 17. pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.

Treći u nedjeljnom slalomu bio je mladi Talijan Giuliano Razzoli koji  je za Grangeom zaostao 69 stotinki. Drugo mjesto u kombinaciji ostvario je Švicarac Silvan Zurbriggen, dok je treći bio Austrijanac Romed Baumann.

S ukupno osvojena 304 boda u  Kitzbuehelu, Kostelić je skupio znatnu zalihu za nastavak utrka Svjetskog kupa jer sa 1030 bodova u ukupnom poretku, bježi drugoplasiranom Zurbriggenu za 401 bod. Kostelić je prvi i na tablici kombinacije sa 200 bodova te prvi u slalomu sa do sada osvojena 433 boda.

Slijedeću utku Svjetskog kupa skijaši će voziti već ovog utorka, a na rasporedu je noćna utrka slaloma.

s1
Vonn i Riesch se izmjenjuju na postolju

I dok su muškarci osvajali bodove u Kitzbuehelu, žene su u Cortini d'Ampezzo vozile super G u kojem je još jednom najbolja bila Amerikanka Lindsey Vonn. Pobjednica jučerašnjeg spusta Maria Riesch bila je od Vonn sporija 5 stotinki te se morala zadovoljiti drugim mjestom, dok je treća bila mlada Švicarka Lara Gut sa 88 stotinki zaostatka za pobjednicom.

U ukupnom plasmanu Svjetskog kupa i dalje vodi Njemica Maria Riesch sa 1232 boda, a druga je Vonn sa 145 bodova manje.

Slijedećeg vikenda skijašice u Sestriereu voze spust, superveleslalom i superkombinaciju.

s2

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji