Red Purple Black

Prekasno za spas zimske sezone!?

IspisE-mail

I ako je u protekla tri dana u skijaškim centrima u BiH palo skoro pola metra snijega, direktori turističkih zajednica u BiH i firme koje gazduju olimpijskim planinama u Sarajevu nisu zadovoljni, jer smatraju da ovaj snijeg ne može spasiti propalu zimsku sezonu. Na Bjelašnici i Igmanu tijekom proteklog vikenda u funkciji su bili ski-liftovi, a izmjereno je i oko 40 centimetara snijega.

Kako je za Nezavisne novine izjavio glasnogovornik KJK "ZIO 84" Muamera Šehić vjeruje se da bi zimska turistička sezona možda i mogla biti spašena ako bi duže potrajalo hladno vrijeme sa dosta snježnih padavina.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Nihad Kordić , nije bio optimističan, jer broj turista na Vlašiću nije očekivan.

"Nadam se kako će ovaj snijeg barem malo popraviti situaciju. No, nijedna rezervacija, koja je ranije otkazana zbog nedostatka snijega, nije ponovo potvrđena. Nadam se kako će snijeg nastaviti da pada, pa nas spasiti barem posjetom vikendaša i onih skijaša koji dolaze na jedan dan", rekao je Kordić.

Direktor Turističke zajednice Istočno Sarajevo Savo Kovač naveo je da je u protekla dva dana većina ranije otkazanih rezervacija ponovo rezervirana.

"Veliki broj skijaša tijekom vikenda stigao je na Jahorinu. Svi ski-liftovi su u pogonu, snijega je dovoljno, a najviše je skijaša iz Sarajeva i Banjaluke", rekao je Kovač za Nezavisne novine.

Direktor Ski-centra "Rostovo" Mato Babić kaže da je situacija malo bolja od kada je pao snijeg, te ističe da će zbog propale zimske turističke sezone naredne godine, osim skijanja, morati ponuditi i neke druge sadržaje, poput zdravstvenog turizma, kako bi opstali.

Izvor: Bljesak.info

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji