Red Purple Black

Poticajne ideje: Sanjkalište u Kupjaku

IspisE-mail

sZABAVA ZA DJECU ALI I ODRASLE
Zbog kroničnog manjka snijega radi čega se u Hrvatskoj, osim na Sljemenu, ne može kvalitetno skijati, konstruktivni pojedinci i zajednice dolaze do novih ideja pa se osim što mnogi razmišljaju o izgradnji klizališta, neki okreću i drugim rješenjima za zabavu na snijegu, poput novootvorenog sanjkališta Kupjak u Gorskom kotaru.

U ovom gradiću, koji se nalazi u blizini Delnica, nekoliko dana prije Nove godine puštena je u rad pokretna traka koja sanjkaše zajedno sa sanjkama vodi do vrha brda, odakle se spuštaju na odličnu uređenu stazu, dužine oko 130 metara. Za pripremu staze, što je rijetkost na sanjkalištima, nadležni koriste ratrak, a dovoljno snijega osigurava top za proizvodnju umjetnog snijega. Prema najavama, uskoro bi ovo sanjkalište trebalo dobiti i snow tubby stazu, što će biti još jedan dodatni sadržaj u njihovoj ponudi.

s1

Uz sanjkalište, koje se proteže na 6 tisuća četvornih metara, svi posjetitelji, a uglavnom djeca i njihovi roditelji ovdje mogu pronaći i mjesto za grudanje te ostale snježne radosti, a za smještaj i prehranu postoji i drveni objekt sa desetak ležajeva i odličnom gastronomskom ponudom.

Cijela investicija težila je oko 250 tisuća eura, a rok vraćanja investicije, prema ulagačima je približno deset godina. Iako je već i u prvim tjednima sanjkalište bilo puno razigrane djece i onih koji brinu o njima, vlasnici imaju u planu organizirano dovoditi skupine najmlađih. Tome će pridonijeti blizina željezničke postaje te udaljenost od 120 km od Zagreba i 60 km od Rijeke, pri čemu treba napomenuti da je sanjkalište udaljeno od izlaza Ravna gora na autoputu Zagreb – Rijeka, svega 2 km.

s2

Iako je glavnina rada sanjkališta predviđena za zimske mjesece, vlasnici se nadaju uspješnom radu i u ljetnim mjesecima, kada će za djecu biti pripremljena ljetna zabava, a za odrasle odlični uvjeti za odmor. Zanimanje koje je već sada pokazano za ovo sanjkalište, možda bude poticaj i nekim drugim zimskim centrima u Hrvatskoj i BIH na izgradnju sanjkališta ili sličnih sadržaja koji bi mogli privući goste i kada su centimetri na skijaškim stazama zanemarivi. Više informacija i fotografija možete vidjeti na linku http://www.gorskikotar-sanjkanje.hr/

 

s3

s4

s5

s6

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji