Red Purple Black

Veleslalom u Hinterstoderu

IspisE-mail

IVICA OPET MEĐU DESET
Austrijski skijaš Philipp Schoerghofer pobjednik je veleslaloma u Hinterstoderu sa ukupnim vremenom 2:46.44. Drugo mjesto, u posljednjem veleslalomu prije Svjetskog kupa u Garmisch Partnekirchnu, osvojio je Norvežanin Kjetil Jansrud sa 17 stotinki zaostatka, a treći je bio Švicarac Carlo Janka sa 3 stotinke više.

Daleko od pobjede na današnjoj pozornici bio je najbolji veleslalomaš ove sezone Ted Ligety, koji je, nakon pobjede u prve tri utrke ove sezone ušao u rezultatsku krizu. Nakon 6. vremena prve vožnje, na kraju je završio kao 13- ti. Ivica Kostelić u veleslalomskoj utrci u nedjelju bio je 67 stotinki sporiji od pobjednika, ali je još jednom doskijao do top 10 i novim bodovima za 10. mjesto sve je bliže Velikom kristalnom globusu. Osvajanjem 6. i 7. mjesta Cuche i Svindal su neznatno smanjili razliku koja i dalje iznosi preko 500 bodova.

veleslalom
   
I skijašice uspjele odvoziti veleslalom
   
Otac vjetrova, grčki bog Astrej, u nedjelju je ipak bio sklon alpskim skijašicama i nakon još jedne odgode, dozvolio im nastup u njemačkom skijalištu Arber-Zwieselu. Prvu vožnju, jedina ispod 46 sekundi, odvezla je Njemica Viktoria Rebensburg. U konačnici Njemica je uspjela zadržati vodstvo iz prve vožnje te je tako proslavila drugu pobjedu u karijeri. Drugo mjesto, uz najbolje vrijeme druge vožnje osvojila je talijanska skijašica Federica Brignone, sa 53 stotinke zaostatka, a treća je bila Austrijanka Kathrin Zettel, kasneći za Rebensburg velikih 89 stotinki. Današnjom pobjedom Viktoria je u ukupnom poretku veleslaloma došla nadomak vodeće Tesse Worley na samo 23 boda. Vodeća u ukupnom poretku Maria Riesch je današnjim 11. mjestom još više povećala vodstvo ispred Amerikanke Lindsey Vonn koja je utrku završila na 18 mjestu.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji