Red Purple Black

Kostelić odustao u prvoj vožnji Banskog, Natko bez druge ostao za devet stotinki

IspisE-mail

skijaIVICA KOSTELIĆ nije uspio završiti prvu vožnju osmog ovosezonskog slaloma Svjetskog kupa koji se održava u bugarskom zimovalištu Banskom.

 

Kostelić je odlično krenuo u utrku i na prvom mjerenju prolaznog vremena imao 37 stotinki prednosti pred tada vodećim Austrijancem Reinfriedom Herbstom. No, neposredno prije drugog prolaza Ivica je "haklao" jedna vrata i odustao prvi put ove sezone.

Posljednji put Kostelić jednu utrku Svjetskog kupa nije završio još u siječnju prošle godine, u veleslalomu u Kranjskoj Gori.

Unatoč tome, iz Banskog se vraća s povećanom prednosti u utrci za Veliki globus, budući da mu glavni konkurenti, Didier Cuche, Aksel Lund Svindal i Silvan Zurbriggen, nisu ni nastupili u Bugarskoj gdje je Kostelić u subotu u utrci superkombinacije osvojio peto mjesto. Ivica, podsjećamo, ima 1294 boda, odnosno čak 569 više od Cuchea.

Dodajmo da, nakon što se stazom u Banskom spustilo 15 skijaša, vodi Austrijanac Mario Matt (54.21), s 12 stotinki ispred sunarodnjaka Herbsta i 39 ispred Šveđanina Andrea Myhrera.

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 33. mjesto, a do ulaska u drugu vožnju ga je dijelilo devet stotinki.

Svjetski kup, slalom u Banskom, prva vožnja:

1. Mario Matt (Aut) 54.21
2. Reinfried Herbst (Aut) +0.12
3. Andre Myhrer (Šve) +0.39
4. Michael Janyk (Kan) +0.43
5. Stefano Gross (Ita) +0.56

... 33. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2.38

Izvor: Index.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji