Red Purple Black

Dalmatinci pohodili skijališta

IspisE-mail

sDOBRI UVJETI POGODOVALI I DOMAĆINIMA I GOSTIMA
Prošlog vikenda brojni su Dalmatinci uživali u čarima skijanja i bordanja koje im je omogućio posljednji snijeg koji je pao u Bosni i Hercegovini, ali i odlični domaćini na različitim skijalištima, od onih na Vlašiću i Čajuši pa do onih na Jahorini ili Busovačkim stajama.

- Ma bilo je nezaboravno, počevši od vremena zbog kojeg smo na Vlašiću od petka do nedjelje imali pravu zimu, pahulje snijega i temperature od -13 stupnjeva, ali i skijanje u kratkim rukavima na nedjeljnom suncu, pa sve do zabave i druženja – kazao nam je Kaštelanin Ivica Soptija koji je zajedno sa svojim sugrađaninom Antunom Krečakom i još trojicom prijatelja prošli vikend proveo na vlašićkim stazama.

s1

s2

s3

s4

s15

s6

s7

Ovi skijaši, amateri početnici kako za sebe kažu, potvrdili su nam da je snijega bilo oko 40 cm, doduše nije bio idealan za vrhunski posložiti staze, ali je bio dovoljan za pravo guštanje u spuštanju niz staze.

Osim samog skijanja za sve goste bilo je i ovog vikenda na Vlašiću podosta zabave, od kojih su neke organizirali sami pojedinci, ali i turistički objekti, među kojima ove godine u organizaciji različitih zbivanja ipak prednjači hotel Pahuljica.

 s8
 

s9

Odličnog skijanja bilo je i na Čajuši gdje je za vikend sve bilo puno poput šipka pa se tražilo mjesto više i na sjedežnicama i na parking prostoru. I na ovom skijalištu u subotu je bilo ponešto oblačno i hladnije, ali u nedjelju je sve izgledalo poput  ambijenta sa veselih snijegovitih razglednica.

s10

s11

Dokazi pozitivne gužve stigli su nam i s Jahorine, gdje je također bio veliki broj skijaša i ostalih ljubitelja snijega i planina, a neku od fotografija posudili smo za ovu priliku i od našeg čutatelja.

s12

s13

Živo je bilo i na Busovačkim stajama, malom skijalištu pokraj Busovače, gdje se ovog vikenda moglo čuti poprilično dalmatinskog govora.
Gužve i skijanja bilo je i na drugim skijalištima, a kako će biti slijedećeg vikenda neće samo ovisiti o gostoljubivosti domaćina i željama gostiju već prvenstveno o meteorološkim prilikama.

s14

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji