Red Purple Black

HPD Malačka na Bjelolasici

IspisE-mail

sProteklog vikenda, planinari HPD „Malačka“ Kaštel Stari boravili su u Gorskom Kotaru točnije u  mjestu Mrkoplju. Vrijeme je bilo ugodno, sunčano i pomalo prohladno.

 

Prvog dana dolaska u planinarski dom Vojni Tuk nakon smještaja i okrijepe krenuli smo stazom prema Matić poljani i skloništu Jančarica. Po ugaženom snijegu visine 20-tak centimetara uživali smo u ljepoti krajolika i zimskim uvjetima. Do cilja u Begovom Razdolju trebalo je  pješačiti oko 2 sata vremena.
Umorni od puta i planinarenja nakon večere  odlazimo na spavanje.

Nedjelja je planirana za uspon na Bjelolasicu (1537 m). Opremljeni, odmorni, krećemo preko Vrbovske poljane. Susrećemo veliki broj sudionika SKIJAŠKOG TRČANJA koji se svake godine održava u isto vrijeme.
Od poljane do skloništa na Bjelolasici pratila nas je neprohodna snježna staza. Normalni uspon traje sat vremena, a nama je trebalo dva sata.
Filip je u ulozi vodiča i u  probijanju staze, prošao je najgore. Tako je kada si vođa.
Na  vrhu susrećemo planinare iz Hrvatskog Zagorja. Lagana marenda, pečat u dnevnik, upis u knjigu posjetitelja i povratak prema Begovu.

Negdje oko 16 sati vraćamo se kućama. Pomalo umorni i ozebli, ipak smo zadovoljni. Ostvareno je ono što je i planirano a to je boravak na snijegu i uspon na Bjelolasicu

s1

s2

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

s10

  

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji