Red Purple Black

Avanturisti iz ATA-e skijali na Sljemenu i Vlašiću

IspisE-mail

U DVA TJEDNA 30 EUROPSKIH SKIJALIŠTA
Pietro Simonetti, Rick Compton, Kelly Myers i Jesse Borell četvorica su mladića, članova organizacije Across the Atlas, koji žele ući u Guinnesovu knjigu rekorda neobičnom poduhvatom, u manje od dva tjedna skijati i bordati na međusobno udaljenim europskim skijalištima.

Na njihovom popisu nalazi se 30 skijališta, a putovanjima od jednog do drugog i skijanjem na njima, ovi momci će testirati svoju odlučnost, izdržljivost, upornost i stručnost. Osim ulaska u knjigu rekorda, oni imaju i drugi cilj, a to je očuvanje svijeta u kojem živimo.
Na svom planiranom putu prijeći će oko 9 tisuća kilometara I skijati na oko 75 km skijaških staza.
Ekipa iz Across the Atlas i do sada je imala niz sličnih poduhvata, kojima je prikupljala u SAD-u i diljem svijeta sredstva za humanitarne svrhe. Jedan od njihovih poduhvata biLo je i skijanje na svih 28 skijališta u Coloradu u manje od četiri dana.

Momci su prošle srijede nakon talijanske Cortine i slovenske Kranjske gore, savladali u istom danu i Sljeme, a navečer se već našli na Vlašiću.

- Kada smo došli u Zagreb, nakon tri sata vožnje iz Kranjske gore, malo smo se zabrinuli jer su polja uokolo bila zelena, a snijegu ni traga. Međutim, čim smo se počeli penjati prema skijalištu vrijeme se okrenulo i dočekala nas je prava snježna mećava. Na skijalištu su nas dočekale brojne novinarske ekipe s kojima smo obavili intervjue, nakon čega smo se na skijama spustili niz stazu.
Najzanimljiviji trenutak dana bilo je upoznavanje s Antom Pavlovićem, koji me je uspio nagovoriti na „centriranje“, nakon kojeg je ustvrdio da mi je tijelo bilo potpuno u neredu, ali da za mene još ima nade. Nakon zanimljivog iskustva na Sljemenu, uputili smo se prema Bosni – napisao je između ostalog na svom blogu Pietro Simonetti.

Na Vlašić su avanturisti stigli navečer, pri čemu su, kako su zapisali, imali problema s realizacijom dogovora s osobom koja ih je trebala čekati i to jer su se susreli s maglom, lošom cestom, neimenovanim znakovima, a i GPS im je odustao.
Našli su smještaj u vlastitoj režiji i pri tome večerali ćevape, koje su nazvali doručak kobasice. Rano idućeg jutra otkrili su da ih je osoba koja ih je trebala dočekati, cijelu noć čekala u hotelu na Vlašiću gdje su i oni trebali doći da im je sve išlo prema planu.

- Prvo što smo ujutro uradili bilo je skijanje, a društvo su nam pravila još samo dvojica skijaša i to na pola metra novog snijega i pod vedrim plavim nebom zbog čega smo brzo zaboravili probleme koje smo imali pri dolasku – piše Pietro.

Nakon Vlašića četvorka se s domaćinom uputila u Travnik na susrete s novinarima, a potom u Sarajevo  odakle su krenuli dalje prema Kolašinu u Crnoj Gori te Tirani u Albaniji, makedonskom Mavrovu i dalje prema Grčkoj.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji