Red Purple Black

Temperature se dižu, snijeg se smanjuje

IspisE-mail

sU NEDJELJU BESLATNI GRAH NA ČAJUŠI
Kako nam, prema meteorološkim podacima, već krajem vikenda stiže toplije vrijeme s dnevnim temperaturama od 0 do 8 stupnjeva te južni vjetar koji će doprinjeti nestajanju posljednjeg snijega, možda je prava prilika da još jednom stanete na skije i oprostite se sa skijaškom sezonom u ovim krajevima.

U sportskom centru Adria-ski na Čajuši uvjeti za skijanje su i dalje dobri, zahvaljujući što su se veći dio zime staze umjetno zasnježavale pa će brojni Dalmatinci vjerojatno i ovog vikenda put ovog kupreškog skijališta gdje je u petak izmjereno oko pola metra snijega. Za nedjelju su domaćini na Čajuši svojim vjernim skijašima planirali spremati i dijeliti besplatni grah i to na stazi kraj dvosjeda.
Drugo kupreško skijalište, Stožer - Vrana nije imalo sreće ove sezone pa je uglavnom radio mali baby lift, a tako će po svemu viđenom biti i ovaj vikend, iako se nastoji da se osposobi makar djelić staza kako bi se mogla povezati odlična zabava u Kupreškoj kući sa skijanjem.
Na Vlašiću je snijega sve manje, od početne stanice na kojoj je izmjereno 10 cm pa do viših djelova gdje se visina bilježi brojkom 20. Staze su u petak ujutro još bile u upotrebi, a nadležni se nadaju da će izdržati i ovog vikenda. No, oni koji dođu na Vlašić osim skijanja mogu sudjelovati u zabavi koje je ove zime, za razliku od snijega, bilo više nego inače te u hiikingu organiziranom u suradnji ATB-a i hotela Pahuljica.

s1
Na Jahorini je snježni pokrivač još dovoljno visok za skijanje pa ne čudi da se mnogi sve češće odlučuju za posjet ovoj olimpijskoj planini. Tijekom vikenda na jahorinskim stazama ogledat će se mlade skijaške snage BIH i RS. Na Babinom dolu na Bjelašnici ima oko 40 cm snijega, dok ga je prema vrhovima i više. Na Igmanu je ipak snijega malo pa se o skijanju tamo ne može govoriti s optimizmom.

Na manjim skijalištima poput Brusnice, snijega također još uvijek ima, a na ovom skijalištu radi jedan lift. Rostovo je također ove godine muku mučilo sa snijegom, ali ovog vikenda će vam pružiti još skijanja, a i zabave. Na ovom skijalištu u tijeku su razlićite aranžmanske vikend akcije, koje vam garantiraju dobar provod i kvalitetan smještaj.
Na Busovačkim stajama snijega ima oko 40 cm i najavljeno sunčano vrijeme te više temperature stvorit će ugodnu atmosferu za skijanje, a slično je i na susjednim Pridolcima.  I skijalište Kozara, zahvaljujući posljednjem snijegu i malom, ali efikasnom umjetnom zasnježavanju, ovaj vikend imat će otvorena vrata.

s2
U Hrvatskoj će za vikend raditi Platak, također zahvaljujući djelomično i umjetnom snijegu, a sa ovog skijališta stigle su dobre vijesti za njihove stalne goste, zbog malog broja skijaških dana, sezonski ski pass vrijedit će i slijedeću sezonu. Nakon problema s žičarom na Sljemenu, na ovom zagrebačkom skijalištu radit će zelena i bijela vučnica i pripadajuće im staze, a po svemu sudeći, kvar žičare biti će razlog što je ovo vjerojatno zadnji vikend skijanja na ovom skijalištu.
Na Mukinju kraj Plitvica ima još od 15 do 25 cm snijega pa ovo malo skijalište najbliže Dalmaciji, radit će i ovog vikenda, na zadovoljstvo brojnih školaraca koji ga rado posjećuju.

Na Kolašinu i Žabljaku u Crnoj gori, gdje često odlaze Dubrovčani, posebno od kada je Blidinje izvan funkcije, snijega ima od 30 do 70 cm i većina vertikalnog transporta i staza radi. Rade staze i na srpskom Kopaoniku gdje je snijega oko 60 cm te Zlatiboru gdje je snježni pokrivač od 20 do 40 cm.
Oni koji se odluče otići na produženi vikend na neko od skijališta, vjerojatno će izabrati odlazak prema zapadu gdje na slovenskim skijalištima još uvijek nemaju problema s nedostatkom snijega.

s3

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji