Red Purple Black

Dalski caffe br. 22

IspisE-mail

SVEGA I SVAČEGA
Bilo je u našoj kavani u poslijednje vrijeme svega i svačega, ko da nam je adrenalin skakao i padao sa količinom snijega, a sve je počelo je sa spoštovanom gospođom, ribom koju su neki htjeli na gradele.
Na kraju je na njima završila riba za koju na kraju nismo sigurni koja je.

s1

Iščekivali su se rezultati Genneove skijaške nade na Kupresu, na kraju on nije bio nešto zadovoljan, ali mi ostali jesmo. Kupres koji, rekao bi gnn, radi ovu sezonu poput švicarskog sata.  I karneval je došao u birtiju, a pripremalo se sve i za za kafić u prirodi, tj. Busovačkim stajama. Brunovo skijanje je nedostajalo svima, baš je baksuz, kad se može skijat mora radit, a kad ne može on ima vremena. Bar su mu limuni uspjeli, valjda da mu još zakisele sezonu.

s2

Border i Miro su neprekidno ljutili Tihu, da je Droja mala maca za nju doznali su kasnije, nije se sa nabildanim izbacivačima igrat. Pokazivali su nam fotke konkurentskih kafića, ali naš kafić ima "dušu" koja ne zna kako izgleda Plava voda, no na ljeto će valjda saznat, a i sjetila se malo poslije.

s3

Malke se je priključio ekipi koju je davno otfikario, sebičnjak i rekao da: "ako na Vlašiću šta bude, a ako ne onda BS". Što je to "šta bude" nismo otkrili, ali očito je bilo nešto čim se nije pojavio na BS, pa je zato sad bogatiji za još jedan nadimak. Kolega mu Čupavi se sjetno sjećao vremena kad je na nogama imao skije umjesto krplji pa je pokazivao, poput djeda unucima, stare fotke od kojih neke, poput one s Čvrsnice, doista izgledaju fenomenalno. S krpljama je i naša Nina ponovno stala na snijeg, lagano se pretvaramo u DalKrplja.

s4

Problem u odlasku u Busovaču zadavao je i nedostatak snijega te je skoro premjestilo sve na sigurni Kupres, no napadalo ga je baš u pravo vrijeme, pa su se mjerni instrumenti kalibrirali, a visine snijega se nisu mogle dogovorit. Za to vrijeme Ro isplovljava nekud i nalazi se tri dana na vodi, pa nakon toga tu vodu ispire dobrom kapljicom.
Čovjek je to kojem nije teško prevaliti 1 500 km da vidi svoj Vlašić, čiju povremeno ružniju stranu su nam pokazivali Zele i Simo, a Ro ljepšu. Dok su "Busovljaci" gnjavili sa svojim fotkama, System je pokazivao još jednu ljepoticu Jahorinu o kojoj je i Antony imao što reći. Dok konobara nije bilo Mimi je dežurala u kafiću s krafnama, nije imala previše posla što sigurno ne bi bio slučaj da je 30-ak godina mlađa. Valjda bi i Skijašjozo navratio, ionako je nas obasipao fotkama gdje ponosno pokazuje kite na Kupresu.

s5

U posljednje vrijeme u kafiću vlada nesvakidašnje zatišje, al nismo saznali jeli razlog kraj skijanja i južina ili je možda na pomolu neka nova bura... javimo.


BHZD humor

Spavao Mujo kod Hase i Fate, ali pošto im je mali stan, legao sa njima u krevetu. Ujutro za doručkom, kad je Fata otišla na posao, kaže Mujo Hasi: -"Haso, ti si moj prijatelj, pa ti moram reći da me tvoja žena čitavu noć držala za onu stvar." -"Ma nije Fata nego ja. Što je sigurno, sigurno je!"


Kod Muje i Fate puna kuća izbeglica, pa nikako da se kresnu. Onda se oni dogovore, da Mujo uveče izađe u kukuruzište i opali metak iz puške, a Fata će onda krenuti u pravcu pucnja. Tako i bi. Po dogovoru, Mujo ode u kukuruzište i opali metak, kad ono, Fate nema. On ponovo opali metak, i ništa, pa ponovo, i tako čitavu noć, dok nije svu municiju istrošio. Negde pred zoru pojavi se Fata u kukuruzištu, sva raščupana i skoro gola! „ Gdje si, bona, bila dosad?“ - upita je Mujo. „ Rat je, bolan Mujo, puca se na sve strane!“


Kako Bosanci prevode "DNK"?

Da - Nije - Komšijino?

Sreli se Suljo i Mujo nakon 50-60 godina, kao osamdesetogodišnjaci i Mujo pozva Sulju kuci na kafu...
Sjedoše oni na terasu, a Mujo kaže ženi:
-  Ljubavi, hajd' nam skuvaj kaficu.
Ona donese. Nakon pola sata kaže Mujo:
-  Srećo, hajd' nam donesi po rakijicu
Ona uradi. Prođe malo, a Mujo će:
- Pile hajd nam nasjeci nesto za meze.
Nasječe ona.
Suljo, čudeći se, kaze Muji:
-Jarane svaka ti čast, divim ti se majke mi! Nakon 58 godina braka ti svoju ženu jos uvijek oslovljavaš s ljubavi, srećo, maco.....stvarno super !
A Mujo će:
- Eee moj jarane, ma nije to ljubav, nego ti ja vec 5 godina nemam pojma kako se ona zove...

Što je GLOBALIZACIJA?
Smrt princeze Dijane.
Kakve veze ima princeza Dijana s GLOBALIZACIJOM?
Engleska princeza s Egipćaninom zaručnikom, imala sudar u francuskom tunelu, vozeći se u njemačkom automobilu, koji ima nizozemski motor. Vozio ga pijani Belgijanac, opijen škotskim whiskyem, a slijedili ih talijanski paparazzi na japanskim motorima. Princezin život pokušali spasiti američki liječnici upotrebljavajući i brazilsku medicinu.

Ovo Vam šalje Hrvat, upotrebljavajuć i Bil Gates-ovu tehnologiju, a ovo vjerojatno čitate na kompjutoru koji je upotrijebio tajvanske chipove i buljite u korejski monitor koji je sastavila jeftina radna snaga Bangladeša radeći u Singapuru. Sve to transportirali su vozaći iz Indije, ukrcano u Indoneziji, a iskrcano na Siciliji. Konačno je sve to transportirao do vas vozač iz Bosne, a Hercegovci su vam prodali po duploj cijeni od važeće.

Dođe Mujo u Mercedesu na Gornji grad i parkira ga na Markovom trgu.
Dođe k njemu policajac i veli "Gospodine, ne možete tu parkirati, tu su
vam Kosor, Kalmeta, Milinović, Šeks, Bebić, ...".

Mujo veli: "Nema veze imam ja alarm".

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji