Red Purple Black

Završnica Svjetskog kupa u Lenzerheideu

IspisE-mail

sKOSTELIĆA ČEKAJU BORBE ZA JOŠ PONEKI GLOBUS
Od srijede do nedjelje u švicarskom Lenzerheideu održat će se završnica Svjetskog kupa u alpskom skijanju pa iako je ivica Kostelić već osigurao veliki kristalni globus, bit će zanimljivo pratiti sve utrke kako muškog, tako i ženskog dijela natjecanje jer su ostale još mnoge nerazjašnjene enigme.
Ivica Kostelić do sada je osvojio 1356 bodova u ukupnom poretku, a samim tim i titulu najboljeg svjetskog skijaša u ovoj sezoni. Kostelić je najbolji i u poretku kombinacije u kojoj je ukupno osvojio 345 bodova. No, za najboljeg svjetskog skijaša u ovom trenutku priča nije gotova jer je i u slalomu trenutno vodeći sa 478 bodova, odnosno 36 bodova ispred drugoplasiranog Jean-Baptiste Grangea i 95 bodova ispred trećeplasiranog Andre Myhrera.
I u superkombinaciji Kostelić ima makar teoretske šanse za mali kristalni globus jer plasman trenutno izgleda: Diddier Cuche 291 bod, Georg Streitberg 227 bodova i Kostelić 223 boda.

s1

U veleslalomu Kostelić prije završnice zauzima 11. mjesto sa 120 bodova, dok je u spustu na 25. mjestu i 90 bodova. U ovim disciplinama za naslove najboljih borit će se u spustu Michael Walchhofer i Didier Cuche koje dijeli tek 14 bodova, ali u igru bi se mogao uplesti, makar na papiru, i Klaus Kroell koji za Austrijancem zaostaje 79, a za Švicarcem 65 bodova.
Ni u veleslalomu još nije poznat ovogodišnji pobjednik, a u utrci su Ted Ligety sa 383 boda, Aksel Lund Svindal sa 77 bodova manje te Cyprien Richard s 80 bodova manje od Amerikanca.

s2

Ukupna pobjednica još se ne zna

I dok su u muškoj konkurenciji ostali nepoznati pobjednici većine disciplina, a poznat je ukupni pobjednik Svjetskog kupa, u ženskoj konkurenciji je obratno.
Kod žena je pobjednica kombinacije Lindsey Vonn, a Amerikanka je osvojila i mali kristalni globus u spustu i superveleslalomu. Marlies Schield dobit će mali kristalni globus u slalomu, dok je još neizvjestan poredak u veleslalomu. U ovoj disciplini Viktoria Rebensburg vodi sa 435 bodova ispred Tesse Worley koja ima 77 bodova manje.

s3

Ukupni pobjednik odlučivat će se između trenutno prvoplasirane Marie Risch koja je do sada sakupila 1678 bodova te drugoplasirane Lindsey Vonn sa 1655 bodova.

Naša Ana Jelušić ostvarila je pravo nastupa na završnici kao 24. slalomašica svijeta u ovom trenutku.

U srijedu su u Lenzerheideu na rasporedu muški i ženski spust, a Ivica Kostelić prema najavama neće nastupiti U četvrtak su utrke superveleslaloma, u petak muškarci voze veleslalom, a žene slalom, dok je subota rezervirana za slalom skijaša i veleslalom skijašica.
U nedjelju je ekipno natjecanje.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji