Red Purple Black

Skijama protiv proljeća

IspisE-mail

sNEKE SE ŽIČARE JOŠ POKREĆU
Pravi proljetni dani u kojima uživaju stanovnici ovog dijela Zemlje, već su prošlog vikenda zatvorili brojna skijališta kojima gravitiraju Dalmatinci, ali na nekima su žice bile u pokretu i ovog petka, iako su staze lošije kvalitete i ne mogu pružiti previše uživanja u skijanju.


Tako se na Jahorini turistički djelatnici trude izvući maksimalne mogućnosti iz 20-ak centimetara snijega koliko ga ima na nekim stazama. U petak je na ovom skijalištu u pogonu bio baby lift, liftovi Poljice i Olimpik te šesterosjed Ogorjelica I. Hoće li visoke temperature omogućiti skijanje makar prvog dana vikenda, nitko ne zna, ali kako su nam rekli tamošnji nadležni, nada umire posljednja.

Skijanju za vikend se nadaju i na Bjelašnici gdje je u petak bilo tek nekoliko centimetara snijega u podnožju pa do 50 cm pri vrhu. Na ovom skijalištu u petak su u funkciji bili lift Heliodrom i trosjed.  

U petak je skijanja bilo i na Kopaoniku, a snijega je na stazama bilo oko 55 cm, dok ga je u podnožju skijališta zabilježeno tek 5 cm. Većina vertikalnog transporta na ovom najvećem srpskom skijalištu je još u funkciji, a zanimljivo je da još radi i skijalište na Zlatiboru.Na crnogorskom Kolašinu, što je dobra vijest za skijaše iz najjužnijih djelova Dalmacije, skijanje je još  uvijek u tijeku, a zbog visine snijega od 25 cm na dnu pa do 50 cm na Ćupovima, u funkciji će i za vikend biti liftovi Vilina voda, Jezerine i baby lift.

Kranjska gora i Pohorje također skijašima nude još poneki dan skijanja na otprilike 30 cm snijega na stazama. Na najpopularnijim slovenskim skijalištima radi manji broj vučnica.

Na svim ovim skijalištima i u narednim danima očekuju se visoke temperature, uglavnom od 2 do 10 stupnjeva, kao i sunčano vrijeme. Možda ideja za skijanje u proljetnom okružju i nije zanemariva, ali pri tome pripazite na opremu jer je većina staza lošije kvalitete.

Za one kojima još nije dovoljno skijanja za ovu sezonu najbolja je preporuka odlazak na veća skijališta Zapadne Europe gdje su uvjeti za skijanje još uvijek najsličniji pravim zimskim uvjetima te iskoristiti neke od popusta koja su trenutno u tijeku.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji