Red Purple Black

Bili pobjednik Jesenice trekinga

IspisE-mail

sZAHUKTAVA SE TREKING SEZONA
Izuzetan  proljetni dan ove je subote na Poljičku planinu doveo nešto manje od  dvjestotinjak zaljubljenika u treking od kojih je njih tridesetak  uspješno trčeći prošlo stazu „Jesenice treking“ dugu 20 km, dok su se  ostali odlučili sudjelovati, uglavnom šećući, u savladavanju staze od  10-ak kilometara.

Stazu,  koja vodi starim karavanskim putem nekadašnje Poljičke republike i  prolazi kroz napuštena sela i pokraj nekadašnjih srednjovjekovnih  crkvica, od natjecatelja najbrže je prošao Dragomir Čović Bili iz Gata.  Treba napomenuti da je Bili svoje treking rivale i dobre prijatelje  ostavio na cilju za punih 12 minuta. Od žena najbolja je bila Splićanka  Anđela Galić.
Među  rekreativcima najuspješniji je bio Tomislav Zemunik iz Suhog potoka, a u  ženskoj konkurenciji njegova sumještanka Irena Baldasari.

s1
Jesenice  treking za mnoge je bio tek dio zagrijavanja pred 5. Mosor grebbening,  treking utrku koja svake godine privlači sve veći broj sudionika, a koja  će se održati u subotu 9. travnja.

Za  ovu godinu, organizatori, Klub pustolovnih sportova Stampedo i  Planinarsko ekološka udruga Gata, pripremili su tri nove i uzbudljive  staze nekim novim predjelima planine Mosor.
Promjene  će ove godine na Mosor grebbeningu doživjeti i natjecateljske  kategorije jer će uz već standardne Ultra i Light kategorije,  natjecatelji se moći okušati i Jogging kategoriji.

Kako  smo saznali, pobjednik Jesenica Bili, ove godine neće sudjelovati na  Mosor grebbeningu i to samo jer je zauzet u organizaciji cijelog  događanja.

s2

Za  one koji se još nisu upoznali s trekingom (trekking), u stručnim  knjigama se kaže da se radi o ekstremnoj verziji pješačenja u kojem mogu  sudjelovati svi, bez obzira na spol i dob, a staze za trekking  podijeljene su po težini, ovisno o zoni, odnosno vrsti terena kroz koju  prolaze. U današnjem vremenu za treking postoji jednostavna definicija  po kojoj je treking aktivnost, mješavina pješačenja i planinarenja,   koja podrazumjeva hodanje i trčanje u prirodi od početne do krajnje  točke staze.
Popularnost  trekinga svakim je danom sve veća, a u Hrvatskoj, kao i u mnogim drugim  država postoje i treking lige s nekoliko službenih natjecanja, uglavnom  od proljeća do jeseni.

Foto: gata.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji