Red Purple Black

Proljeće na planinama

IspisE-mail

sBROJNE MOGUĆNOSTI ZA DOBAR ODMOR
Da planine u Hrvatskoj i BIH nisu zanimljive samo zimi za vrijeme sezone skijanja, dobro je poznato, jer ljepote koje ove planine pružaju u ostala godišnja doba, često su mamac za ljude iz gradskih sredina željne kvalitetnog odmora na mjestima gdje mogu „napuniti baterije“.

Posebnu čar planine ovog dijela Europe pružaju upravo u proljeće, svojim mirisima, bojama i svježim zrakom. Zbog toga i ne čudi što su se mnogi turistički djelatnici, u inače skijaškim sredinama, odlučili obogatiti svoju ponudu upravo u razdoblju proljetnih mjeseci.

 s1

Team building, trekking, mala škola alpinizma ili orijentacija u prirodi, samo je dio onoga što se gostima, uz smještaj, nudi na Vlašiću. Posebno su ovim aktivnostima zauzeti u Adventure teamu – ATB, koji okuplja prave majstore za osmišljavanje kvalitetnog i zanimljivog boravka u prirodi.
ATB u organizaciji svojih izleta usko surađuje s vlašićkim hotelima, posebno „Pahuljicom“, čiji su djelatnici osmislili još niz programa za ugodan boravak na ovoj planini, poput antistres vikenda. I cijene smještaja prilagođene su proljetnoj sezoni, a tako je i u ostalim hotelima pa i u hotelu „Blanka“, čiji wellness program privlači pažnju.
Svakako treba napomenuti da su u sva događanja na Vlašiću uključeni mnogi, a među njima i udruženje Vlašić planet života, čiji su se članovi potrudili markirati pješačku stazu u dužini od 4 km te postaviti nove drvene klupe na području Babanovca.

s2

Pravo uživanje u prirodi nude i razni objekti na Jahorini, gdje se također mogu pohvaliti izuzetnom ljepotom prirode. U hotelu „Bistrica“ već borave prvi gosti vezani uz sportske pripreme i školu u prirodi, a hotel „Vučko“ osim vrhunskog smještaja za sve zaljubljenike Jahorine, koji ih ovih dana pohode, nudi i suvremeni wellenes centar.
Svojim gostima posebnu ponudu su pripremili i na Rostovu, gdje osim boravka u etno selu, gosti mogu dobiti i odmor u skladu s zdravstvenim potrebama, jer su u ovom turističkom naselju sklopili suradnju s centrom za medicinsku rehabilitaciju „Reumal“ iz Fojnice.
Priroda pruža mnoge mogućnosti i na Kupresu, pa su šetnje ili penjanje na vrhove, uz disanje punim plućima svakog vikenda, zanimacija brojnih poklonika zdravog života i na Čajuši i na Stožeru. U okolici ovih skijališta brojne su mogućnosti, a svakako treba spomenuti paragliding ili jahanje na konjima.

s3

I druga mjesta s kojih zimi izvještavamo o visinama snijega i vremenskim uvjetima, poput Blidinja, okolice Busovače, Brusnice, Gorskog kotara, Like i ostalih, u proljetne dane pružaju brojne mogućnosti.

Ne treba zaboraviti da su svi oni poznati po gostoljubivosti i dobroj gurmanskoj ponudi, a kako se uskoro bliži međunarodni praznik rada, naša je preporuka da pogledate ponudu na hrvatskim i bosanskim planinama i uputite se upravo onamo. Mnogi od njih već su oglasili svoje ponude za taj praznik i po svemu sudeći, imate priliku uživati u pravom odmoru za dušu i tijelo.

s4

 

s5

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji