Red Purple Black

Travanjski snijeg zabijelio planine

IspisE-mail

sĆUDLJIVO VRIJEME
Hladna fronta koja je sa sjeverozapada u večernjim satima utorka stigla do Hrvatske i BIH te sa sobom donijela niske temperature, kišu, vjetar i susnježicu, nije posebno obradovala stanovnike krajeva koji su poslijednjih dana imali pravo proljetno vrijeme, ali je obradovala one koji su ovisnici o „bijelim“ pahuljicama jer ih je u srijedu ujutro u visokim gorjima, bilo više nego pojedinih dana protekle zime.

Snijeg je tako zabijelio padine na Kupresu, Vlašiću, Jahorini, Blidinju, Bjelolasici i drugim planinama BIH gdje ga bilježe i oko 30 cm, ali centimetri snijega nasložili su se i na Velebitu, Biokovu, Bjelolasici i Platku.
Kako je sve izgledalo od noćnih sati utorka do srijede u 11 sati pokazuju fotografije s web kamera, Crometeo foruma i Jutarnjeg lista.

s1

s2

s3

No oni, kojima bi se nakon ovih fotografija moglo „upaliti“ pitanje hoće li se skijati, ostat će razočarani jer ovaj kratkotrajni snijeg ipak je poslužio više kao problem onima koji su počeli planirati svoje proljetne aktivnosti.
Padavine će, prema najavama meteorologa u Hrvatskoj prestati krajem srijede, dok bi u BIH još ih moglo biti u četvrtak ujutro. Temperature će narednih dana ipak ostati niske, a blagi porast najavljen je početkom idućeg tjedna.

Priroda je još jednom pokazala da je jača od svih ostalih vrijednosti, pravila i tradicije.

s4

s5

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji