Red Purple Black

Mosor grebbening s rekordnim brojem natjecatelja

IspisE-mail

 sNAJUSPJEŠNIJI OMIŠANIN I SPLIĆANKA
Preko 230 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije te jedan Amerikanac i jedan Belgijanac, nastupili su na ovogodišnjem 5. Mosor grebbeningu koji se, kako mu samo ime kaže, održavao po vrletima Mosora, a sve u organizaciji kluba pustolovnih sportova Stampedo i planinarsko-ekološke udruge Gata.


Kako nam je kazao jedan od organizatora, Dragomir Čović – Bili, grebbening je prošao odlično i bez većih problema i svi su natjecatelji bili i više nego zadovoljni. Poslužili su ih odgovarajući vremenski uvjeti, a domaćini na startu, cilju te stanicama za okrjepu u Gatima, Naklicama, Docu i Tugarima, bili su stalno na usluzi natjecateljima.


s1

Ove godine i žene i muškarci nastupili su u tri kategorije, jogging, light i ultra.
U kategoriji jogging, na stazi dugoj oko 13 km, najbolji je u muškoj konkurenciji bio Ante Proso, dok je kod žena najbolja bila Maja Mikelić.

U kategoriji light trebalo je prijeći stazu dugu oko 22 km, a u tome su najuspješniji bili Marko Orešković u muškoj i Tea Đurek u ženskoj konkurenciji.

 s2

Pobjeda u najtežoj ultra kategoriji, koja je zahtjevala od natjecatelja potpunu pripremljenost i izdržljivost što je bilo neophodno za prijeći 47 km zahtjevne staze pripala je Omišaninu Anti Pešiću koji ju je prošao za 7:48.49 sati i Splićanki Nikolini Šustić kojoj je trebalo 9:28.15 sati za prijeću ovu stazu. Drugoplasirani u ovoj najtežoj disciplini bili su Lino Legac i Nada Bilobrk, a treće mjesto kod muškaraca pripalo je Hrvoju Kedži, a kod žena potpuno isti rezultat ostvarile su Neža Jurjavić i Lola Novaković.

s3

 

s4

s5

s6

s7

s8

s9

s10

s11

Foto: Hrvoje Čović i Samo Puharić

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji