Red Purple Black

Dundo Kostelić iz Trija Gušt doskijao do pobjedničke rakije

IspisE-mail

Splitski glazbenici u idiličnom snježnom elementuSPLIT STARS TEAM - UDRUGA SPLITSKIH GLAZBENIKA ORGANIZIRALA URNEBESNU VELESLALOMSKU UTRKU NA VLAŠIĆU
Veleslalomska utrka, u kojoj su sudjelovali Giuliano, Hari Rončević i ostala raspjevana ekipa, nosila je naziv Zlatna naginjača, i to po boci rakije, iz koje se moralo "nagnuti" onog trena kad bi se prošla zadnja vrata i ušlo u cilj. Pjevač Trija "Gušt" ponovno se pokazao najumješnijim na skijama, dok je vlašićka rakija - svima dobro išla...

Ekipa pjevača okupljena u splitski Star Team mogla bi se mirne duše podičiti i pravim - mušketirskim gardom. Kada treba zapjevati u humanitarne svrhe, tada im ravnih nema, no kada je i zabava u pitanju, i onda se splitska pjevačka grla imaju čime hvaliti.
Ovoga je puta na repertoar, i to već drugu godinu za redom, došlo skijanje, uz to garnirano i gomilom natjecateljskog adrenalina. Split Stars Team je, naime, na Vlašiću imao pravu veleslalomsku utrku, nazvanu Zlatna naginjača, koja je ime dobila po žestici, pojasnila nam je Ivana Čičo Gutović, tajnica vesele udruge.
"Naginjača je, jasno, proistekla iz riječi naginjanje, a naginjala se boca s domaćom rakijom, i to je bila dužnost sviju u trenutku kad bi prošli posljednja vrata i - ušli u cilj. Vlašić je bio prekrasno druženje, puno zabave, smijeha i pjesme", prepričava nam Čičo, navodeći da je cijela postava splitskih pjevača dva dana bila u gostima kod prijatelja u centru Ski sport Vlašić i hotelu Babanovac.
A nakon prošlogodišnjih ski laureata, koji su se proslavili na prvom veleslalomu udruge, nazvanom Zlatni pingvin, i ove su se godine pjevači podičili rezultatima. Želimir Dundić Dundo, Jasenko Troković i Ivo Zovko, kao najbolji skijaši, dobili su po kacu pravog vlašićkog siraI bez obzira na cik-cak posložena vrata, stazu je s najboljim vremenom preletio Želimir Dundić "Kostelić" Dundo iz Trija "Gušt", već poznati skijaš, kojeg je slijedio Jasenko Troković iz Aqustic banda. Treći je pak bio Ivo Zovko iz Fantastica, koji je, kao i njegova dva prethodnika, za nagradu dobio kacu pravog vlašićkog sira i bocu domaće rakije. Taman za okrijepu nakon snježnih radosti!
"Ma Split Starsi su odlična ekipa. Posebni je gušt bilo noćno skijanje, i tako mi je drago da sam posjetio Vlašić nakon ovoliko godina i sudjelovao u ovoj pravoj snježnoj priči", nije krio oduševljenje Zovko.
Ne bi bilo u redu ne spomenuti i ostale sudionike snježne utrke, primjerice Giuliana, Gorana Franića Njoka iz Dupina, ili Harija Rončevića, koji se nije prepao veleslalomskog izazova, iako je na skije sjeo nekoliko dana prije utrke. Čubi je, pak, i ove godine veleslalom prošao u skijanju - unazad! A tamo gdje se okupljaju Splićani, ne može nedostajati ni baluna. Starsi su tako, s ekipom Platoa Vlašić, bacili malo i na branke, pred dobrih 300 gledatelja, a nakon službenog dijela, koji je završio s neriješenih 2:2, započeo je i onaj veseliji dio. Tu je bilo i pomicanja branki, uklizavanja i klizanja, da bi sve na kraju završilo jednom gusjenicom, kojom su se promrzli Splićani, u ovom slučaju i mali nogometni gubitnici, odvukli do toplog hotela i čaja. A možda i domaće rakije kojom se usput proslavila i Čubijeva nagrada Zlatni medo, stečena za fer play nastup, obilato potpomognuta odličnim štimungom splitske ekipe, koja je do duboko u noć guštala uz stare rokere iz Super 2000 banda.
I da ne pomislite kako su baš svi starovci skijaši od formata, Splitski pjevači "gusjenicom" su "proslavili" gubitak u nogometnom ogledu sa Vlašićanimaspomenut ćemo i piliće iz Baby Stars skijaške škole, koji su na Vlašiću pokušali proniknuti u tajne prvog spusta, poput Petra Dragojevića, Zrinke, Filipa Medića, Nataše Reić, a da su se na klizavim nogama znali snaći, svjedoči to što su se bez ozljeda, u konačnici, spustili do svojih splitskih domova.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Prijatelji