Red Purple Black

Vlašić: Konačno odluka o dodjeli koncesije za Pavu

IspisE-mail

sZA IZGRADNJU, UREĐENJE, OPREMANJE, KORIŠTENJE I ODRŽAVANJE SKIJALIŠTA NA VLAŠIĆU, LOKALITET PAVAO-UGAR
Na 3. sjednici Vlade SBK/KSB, a na prijedlog Ministarstva privrede SBK/KSB donesena je koncesija za skijalište na Vlašiću, lokalitet Pavao- Ugar.

15.02.2007. godine u Adelbodenu je potpisan ugovor o kupovini prvog vlašićkog trosjeda. Babanovac.net je u ovih četiri i po godine redovno izvještavao o svim dešavanjima vezanim za njegovo postavljanje, a vremenom su vrli političari sa ovih prostora uspjeli izvesti da svaka priča o dodjeli koncesije završi i prije nego je krenula.

Upornost rukovodstva i zaposlenika preduzeća OZON doo iz Travnika konačno je urodila plodom i kraj lipnja 2011. godine može ući u povijest razvitka planine Vlašić, kada je konačno dato zeleno svjetlo prvoj ozbiljnijoj investiciji na ovoj planini u poslijeratnom periodu.

s1

Posjetioci portala Babanovac.net, nažalost moraju imati u vidu tužnu činjenicu da je ovoliko otezanje u proceduri dodjele ove koncesije rezultiralo realnom nemogućnošću da se u ovih nekoliko preostalih mjeseci, ove građevinske sezone, obimni radovi na probijanju i uređenju novih staza, te same trase i instalacije trosjeda - ne mogu izvesti, pa ćemo skijanje na Pavi planirati za ski sezonu 2012/2013.

Ipak, konačna dodjela ove koncesije preduzeću OZON doo znači veliku prekretnicu kada su prijeko potrebna ulaganja u skijašku infrastrukturu na Vlašiću u pitanju, a neke novitete ćemo imati već u predstojećoj ski sezoni.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji