Red Purple Black

Uređuju se staze na Jahorini

IspisE-mail

jahorinamalaZA POBOLJŠANJE KVALITETE SKIJANJA
Uz brojna ljetna događanja i organizacije priprema te aktivnog odmora za veliki broj sportaša iz BIH i susjednih zemalja, od kraja mjeseca srpnja u Olimpijskom centru na Jahorini intenzivno se radi na aktivnostima uređenja skijaških staza za predstojeću zimsku sezonu.

- Dvadesetak zaposlenika OC-a angažirano je na radovima kojima se želi postići što bolja kvaliteta staze i mogućnost vrhunskog skijanja pa se tako čisti i uklanja kamen, iskapaju drenažni kanali, nasipa se humus i vrši zatravnjivanje. Najprije se započelo s uređivanjem staze Poljice, a nakon njih nastavit će se s uređivanjem skijaških staza Ogorjelica I i II te Skočine.

Zahvaljujući ovim radovima u Olimpijskom centru Jahorina, biće unaprijeđena kvaliteta skijaških staza i poboljšan nivo usluge u predstojećoj zimskoj sezoni 2011/2012. – kazali su na Jahorini.

jahorina

I vozni park radnih vozila, na ovom je skijalištu, obogaćen za dva ratraka Prinoth - Everest sa vitlom.

- Osim u Sloveniji, ovo su prvi ratraci sa vitlom na ovim prostorima kojima se omogucuje tabanje i priprema najstrmih staza kao i jednostavnije i brže pripremanje staza zbog veće radne površine. Vozači ovih ratraka biti će poslani na obuku za vožnju i pripremu staze, tako da će i jedan od najlošijih segmenata ponude na ovoj olimpijskoj ljepotici biti značajno poboljšan – tvrde nadležni.

 

 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji