Red Purple Black

Kada će mladi Dalmatinci na tjedno skijanje?

IspisE-mail

DALMATINCIMA PROPADA HRVATSKI TJEDAN
Većina skijaških obitelji s područja Dalmacije ove su godine razočarano dočekale „first minute“ ponude za skijanje, zaključivši kako će većina od njih, zbog svojih školaraca, biti prisiljena ove zime odustati od skijanja, a razlog tome je kalendar školskih praznika, odnosno kasniji početak školske godine zbog velikih vrućina i kraći zimski praznici u Splitskoj, Šibenskoj i Zadarskoj županiji, a zahtjev za odgodom podnijela je i Dubrovačka županija.

Iako je i do sada bilo poznato da su zimski praznici hrvatskih učenika ostavljali mogućnost skupljeg skijanja u tzv. „hrvatskom tjednu“, kada su aranžmani za skijanje u Austriji, Italiji i Sloveniji bili znatno skuplji od nešto kasnijih termina, a jeftiniji su tek bili u Francuskoj, ove godine za mnoge će obitelji, skijanje biti nemoguće misija.

Naime, oni koji su donosili odluke o vremenu nastave, spominjući tjedno skijanje, zaboravili su važnu činjenicu, a to je da se smjene turista na skijalištima uglavnom obavljaju subotom.

Ove godine u subotu je Božić (25. prosinca), a potom stara godina i doček Nove godine (31. prosinca), što cijene aranžmana podiže u nebesa, a dodamo li tradicijske dočeke Nove godine u krugu obitelji i prijatelja, malo tko će novogodišnje praznike provesti na skijanju. Slijedeća subota je 7. siječnja i tada će na skijanje otići veliki dio Hrvata, osim mladih Dalmatinaca kojima će nastava početi već 9. siječnja.Ovog ljeta poslali smo upite nadležnima u resornom Ministarstvu i splitskom županijskom odjelu za školstvo, o načinu na koji učenici mogu izostati sa nastave, no zbog godišnjih odmora ali i nepoznavanja problematike, koristan odgovor nismo dobili. Tek nam je neslužbeno kazano da će se roditelji morati snalaziti i dogovarati s ravnateljima škola i razrednicima, iako je cijeli kalendar nastave „rađen na dobrobit učenika“.

No, naše upite o rješavanju ovog problema i dalje ćemo slati na adrese nadležnih, a o svemu ćemo čitatelje obavijestiti što prije.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji