Red Purple Black

Hrvati misle na snijeg i na +40: odlična prodaja first minute skijaških aranžmana

IspisE-mail

HAJDEMO U PLANINE
`Hrvatski` skijaški tjedan pada u cjenovno pogodniji termin, tako da se uz raniju rezervaciju može postići značajnija ušteda, a sve se više traži hotelski smještaj tako da apartmani padaju u drugi plan.

Unatoč visokim temperaturama Hrvati misle na zimu i snijeg, a to dokazuje i agencijska prodaja first minute skijaških aranžmana koja je krenula početkom ovog mjeseca. Za razliku od prijašnjih godina, ove zime »hrvatski« skijaški tjedan pada u cjenovno pogodniji termin, tako da se uz raniju rezervaciju može postići značajnija ušteda. No, već i sada se događa da su najatraktivnija i najpopularnija skijališta već prilično rezervirana u terminima početkom siječnja, barem kada je riječ o najtraženijim vrstama smještaja.

– Vjerovali ili ne sve je više slučajeva da su željene sobe ili apartmani rasprodani. Koliko god to trenutačno izgledalo nemoguće, skijanje se sasvim lijepo prodaje, ističe Ivan Pukšar , direktor Kompasa čiji je zimski katalog na tržištu od 1. kolovoza kao i web ponuda, a posjeta je na tim stranicama izvanredna. Dakle unatoč pravom ljetu, ljudi već misle na skijaške užitke.

Napokon jeftinije

– Ove godine nudimo tradicionalno četiri zemlje Austriju, Italiju, Sloveniju i Francusku, no nažalost ne i Hrvatsku jer je jedino veće skijalište – Bjelolasica ostalo bez dijela smještajnog objekta, a posebno ćemo kasnije u sezoni ponuditi skijanje u BiH, zatim USA i u Švicarskoj spusti li se franak na razumni tečaj jer je ta, i inače skupa destinacija, za domaće skijaše jednostavno preskupa. Glavna karakteristika i zanimljivost sezone su termini školskih praznika od 23.12. do 16.1. koji nakon nekoliko godina i sezona kada smo skijali u gotovo najskupljem terminu ponovno ulazimo u nešto povoljnije razdoblje sredine siječnja kada su cijene niže tako da očekujemo novi skijaški »boom«. Ponudili smo i apartmanski i hotelski smještaj s time da je trend zadnjih godina da se više odlazi u hotele. Manje brige oko kuhanja i veći popusti za djecu donijeli su prevagu na hotelsku stranu, ističe Pukšar.

Niz hotela nudi popuste za rane uplate od 5 do 15 posto i tko je trenutno pri novcima zaista može uštedjeti iznos koji omogućuje kupnju skijaške karte.

– Popust od 15 posto na 15.000 kuna, koliko je potrebno obitelji za 7-dnevni smještaj u boljem hotelu, donosi uštedu od 2.250 kuna ili gotovo 300 eura što je cijena dvije skijaške karte, navodi direktor Kompasa koji je svim kupcima omogućio i dodatni popust od 5 posto za sve uplate u cijelosti koje budu izvršene do 5. rujna.

On kaže da se sve češće koriste online rezervacije iz kućnih fotelja, te plaćanje na 12 obroka. Za one koji ne žele na skijanje svojim automobilom u Kompasu ističu da je idealna destinacija Francuska jer tamo u doba najveće potražnje voze autobusima, a cijena sa smještajem, prijevozom i ski - kartom kreće se od 1.700 kuna što je najniža cijena u najpovoljnijem terminu i u najvećem apartmanu.

Zadržavanje navika

– U obiteljskom kućnom budžetu za ovu zimu trebalo bi svakako osigurati oko 10.000 kuna za skijanje - zaključuje Pukšar.

Atlas je također rano započeo s pripremama i kreiranjima skijaških aranžmana u Italiji, Austriji, Sloveniji, Francuskoj... a ove godine očekuju u najmanju ruku rezultat na tragu prošlogodišnjeg iz razloga što i dalje, bez obzira na gospodarske prilike, domaći putnici zadržavaju naviku i konstantu odlazaka na ljetne i zimske odmore na Jadran i skijanje, ističe Kristijan Gržetić, izvršni direktor za korporativne komunikacije grupacije »adriatica.net«

First minute skijanje sa Generalturistom također omogućuje popuste do 20 posto na poznatim skijalištima u Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj.

– Unatoč visokim temperaturama imamo veliki interes za prodaju first minute skijaških aranžmana, posebice u Austriji i Francuskoj, kaže Ana Gajski iz odnosa s javnošću Generalturista i kao hit zime izdvaja sezonsku ski kartu na Rogli za 745 kuna koja vrijedi od ponedjeljka do petka te za noćno skijanje četvrtkom.kraj teksta.

Rastu cijene skijaških karata

Cijene ski karata iz godine u godinu rastu, sukladno općem poskupljenju te stalnom ulaganju u skijašku infrastrukturu. Tako su cijene jednodnevnog ski passa nerijetko veće od 40 eura, dok jedan prosječan ručak na skijalištu gotovo u pravilu stoji više od 10 eura po osobi, kaže Goran Ražić, glavni urednik ski/board magazina »Skijanje.hr« (www.skijanje.hr). No, dodaje, skijati se još uvijek može kvalitetno, ali i povoljno.

– Oni koje ne smeta duga vožnja autobusom te smještaj u skučenijim apartmanima često odabiru Francusku. Francuska nudi izobilje skijaških staza te dolazi u vrlo povoljnim aranžmanima turističkih agencija. Cijene takvih aranžmana mogu se naći i za 1.500 kn po osobi s uračunatim prijevozom, apartmanom i ski kartom za tjedan dana, ističe Ražić.

Izvor: www.novilist.hr

KOMENTARI

Prijatelji