Red Purple Black

Pripreme za skijanje na Bjelašnici i Igmanu

IspisE-mail

JOŠ NISMO ODLUČILI O CIJENAMA KARATA, KAŽE HASANEFENDIĆ
U okviru priprema za novu zimsku sezonu na Bjelašnici i Igmanu zaposlenici poduzeća ZOI '84 ovih dana mijenjaju i servisiraju liftove, uređuju staze, putove... Kako je kazao direktor Salko Hasanefendić, do početka sezone zamijenit će lift heliodrom i postaviti duplo brži.

- Osim toga, uređujemo staze do vrha Bjelašnice, čistimo zaostalo smeće, kablove, zaštitne ograde... Radovi će biti završeni za petnaestak dana, a nakon toga sa strojevima idemo na Babin do. Napravit ćemo i novi put do vrha planine, koji će ići preko svih staza. Moći će ga koristiti biciklisti, turisti, planinari... To smo morali uraditi, jer su nam svi putovi slabi. Što se tiče Babinog dola, napravit ćemo nove parkinge, a postavit ćemo i žice za djecu. Ubrzo ćemo početi pripremati staze i na Malom polju na Igmanu, a više liftova bit će i na Velikom polju - kazao je, između ostalog, Hasanefendić.


U toku radovi na Bjelašnici i Igmanu (Foto: F. Fočo)

Kako je dodao, staze uređuju tako da će skijanje preseliti sa sadašnjih 1.400 metara nadmorske visine na 2.080. Tvrdi da će uvjeti za skijanje ove godine biti mnogo bolji.

- Nadam se da ćemo sve završiti na vrijeme i da ćemo zimsku sezonu otvoriti od 10. do 15. studenog, a vjerujem da ćemo moći skijati i do kraja travnja. Još nismo odlučili o cijenama karata, ali znam da će godišnji pretplatnici u sklopu karte imati i parking. Trudit ćemo se da djeci damo besplatne karte - istakao je Hasanefendić.

Dodao je da je za realizaciju ovih projekata Vlada Kantona Sarajevo izdvojila 1.890.000 KM, ali da je potrebno mnogo više ulagati ako želimo da od olimpijskih planina napravimo turističke i zimske centre.

Izvor: www.dnevniavaz.ba

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji