Red Purple Black

Više reda na bh planinama

IspisE-mail

POKRENUTA PROCEDURA USVAJANJA ZAKONA O SKIJALIŠTIMA
Kako je na bh. skijalištima sve manje reda, naročito na Bjelašnici poduzeće ZOI`84 pokrenulo je proceduru usvajanja Zakona o skijalištima. Muamera Šehić, glasnogovornica ZOI`84 u razgovoru za ekapija.ba kaže kako će Zakonom biti propisane obaveze i dužnosti firme ZOI`84 u smislu definiranja usluga koje se pružaju u Ski centru.

Te usluge, kaže ona odnose se na uređenje skijališta (horizontalna i vertikalna signalizacija, uređenje staza) održavanje skijališta i niz drugih propisa, rad spasilačkih službi i službe prve pomoći, sigurnosne mjere koje moraju biti poduzete u cilju nesmetanog boravka skijaša i ostalih posjetitelja Ski centra, ali i obaveze i pravila ponašanja posjetitelja i skijaša Ski centra čime će se maksimalno povećati sigurnosne mjere.

"Zakonom će također biti definirani načini organiziranja sportskih priredbi, rad ski škola, ali i predviđene kazne za prekršioce istog, što je najbolji način borbe protiv onih osoba koja narušavaju red i mir na skijalištu (ulazak na staze sa motornim sanjkama, šetanje u zoni u kojoj su skijaši, korištenje motornih vozila na stazama u toku ljeta)", pojašnjava Šehić.

Zakonom će biti jasno definirane i kazne u novčanom iznosu u ovisnosti od vrste prekršaja koju pojedinac počini i one će se razlikovati u odnosu na to da li je prekršilac pravna ili fizička osoba.

Ski centar će novim Zakonom koji je još uvijek u proceduri biti slobodan, odnosno besplatan za sve posjetioce, te su isti u obavezi platiti samo usluge za koje iskažu interes (skijaši su u obavezi kupiti /posjedovati karte za skijanje u toku sezone).

Izvor: ekapija.ba

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji