Red Purple Black

VLAŠIĆ: Ljubitelji skijanja dobivaju 13 km novih staza

IspisE-mail

OZON KONAČNO DOBIO KONCESIJU
U Travniku je u ponedjeljak potpisan ugovor o koncesiji između Ministarstva privrede Srednjobosanske županije i travničke tvrtke „Ozon“ za izgradnju, uređenje, opremanje i održavanje skijališta na Vlašiću, i to na lokalitetu „Pavao-Ugar“.

- To znači da će ljubitelji skijanja na Vlašiću, nakon što bude realiziran ovaj projekt, na raspolaganju imati još 13 kilometara novih staza - naglašava Enes Konjalić, direktor  „Ozona“.

Prema projektu, na lokalitetu za koji je potpisan koncesijski ugovor planirana je izgradnja osam staza na kojima će moći skijati i početnici i napredni skijaši. Ovaj projekt znači i pomicanje staza prema višim dijelovima vlašićkog platoa, jer je start staze planiran na jednom od viših vrhova ove planine, vrhu Pavao na 1.638 metara nadmorske visine, a cilj na 1.350 metara nadmorske visine.
Kada oprema bude instalirana, a staze uređene, skijaše će na vrh uspinjati trosjed dužine 1.650 metara. S obzirom na veliku nadmorsku visinu, to bi u konačnici trebalo značiti i dužu skijašku sezonu na Vlašiću.

Tvrtka „Ozon“ je još prije pet godina predala prvi zahtjev za koncesiju Ministarstvu privrede SBŽ, a ugovor o kupovini opreme, a riječ je o ski liftu trosjedu,  vrijedne gotovo milijun maraka potpisan je 2007. godine u Adelbodenu. Nakon što je oprema kupljena i isporučena, pune četiri i po godine čekala je uskladištena na izdavanje koncesije od strane mjerodavnih institucija u županiji.

Izvor: Hercegbosna.com

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji