Red Purple Black

Na Bjelašnici staze uređene i proširene

IspisE-mail

ODRAĐENE PRIPREME ZA ZIMU
Prema vijestima iz JKP ZOI 84, na Bjelašnici i Igmanu ovog se ljeta mnogo radilo na uređenju terena skijaških staza, a između ostalog uklonio se veći dio metalnih konstrukcija koje su se na Bjelašnici nalazile kao podsjetnici na Zimske olipijske igre prije 27 godina.

Uz metalne konstrukcije uklonjene su i veće količine ostalog otpada i kamenja, staze su se uređivale i proširivale, odrađena je i hidrosjetva na površini od oko 60 tisuća metara četvornih, a novo ruho dobio je i lift Heliodrom.
Kako najavljuju u KJP ZOI 84, ove godine, ali i u budućnosti nastojat će se postići što bolja kvaliteta staza i transporta, kako bi Bjelašnica do 2015. godine mogla dobiti organizaciju neke veće svjetske skijaške utrke.U uređenju staza i skijališta na Bjelašnici i Igmanu, ZOI 84 ima savjetodavnu potporu i suglasnost stručnjaka iz nekih europskih zimskih centara, ali i Grada Sarajeva koji je u narednom periodu obećao nastavak pomoći u izgradnji novih trasa i novih ski liftova te podizanju nivoa staza do vrha Bjelašnice. U tu svrhu Grad će osigurati određena sredstva, kao i u prošloj sezoni kada je za funkcioniranje KJP ZOI 84 sudjelovao sa pola mikijuna maraka.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji