Red Purple Black

Obnovljen sljemenski trosjed

IspisE-mail

NADLEŽNI SE NADAJU USPJEŠNOJ SEZONI
Iako je nakon prošlosezonskog kvara na žičari, Dragutin Žiljak iz tvrtke "Sljeme-Medvednica" ustvrdio da je, umjesto žičare stare 24 godine, na Sljemenu potrebna potpuno nova žičara, nadležni su se zbog nedostatnih financija, ipak odlučili na remont postojeće, koji je završen ovih dana, a svi radovi, prema najavama odgovornih, bit će završeni do kraja mjeseca.

Na sljemenskoj žičari, koja se ove zime pola sata zaustavila sa oko dvjestotinjak skijaša nad ponorom i na temperaturi ispod nule, remont je u nešto više od mjesec dana napravila karlovačka tvrtka Energoremont.
Iz Holdingove podružnice Upravljanje sportskim objektima, nakon remonta trosjeda garantiraju sigurnost svim skijašima, od kojih mnogi i dalje razmišljaju o potpuno novoj žičari.

- Tehnologija je napredovala velikim koracima, a ovdje se radi o žičari staroj četvrt vijeka, no u ovim recesijskim vremenima nije moguće razmišljati o novoj žičari koju skijaši traže – kratko je kazao  rukovoditelj skijališta Žiljak, naglasivši kako bi skijalište trebalo dati u koncesiju kako bi se obnovilo.

Nakon remonta, u kojem je zamijenjen stožasti zupčanik, ali i provjeren, podmazan i dotjeran i najmanji djelić, trosjed je pušten u probni rad pod rezervnim pogonom, dizelskim agregatom, a uskoro se očekuje i pokretanje glavnog pogona.

Osim na remontu trosjeda, na Sljemenu su djelatnici još uvijek zauzeti radovima na uređenju staza, od košnje i čišćenja do uklanjanja busenja, a odgovorni su sigurni da će sve biti uređeno za uspješno odvijanje skijaške sezone.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji