Red Purple Black

Tišina na Blidinju

IspisE-mail

VIDEO PRILOG SA BLIDINJA
I dok mnogi, u skladu sa sve većim zanimanjem za zimske sportove, razmišljaju o potrebi izgradnji novih zimskih centara, odgovorni u parku prirode Blidinje, figurativno su stavili ključ u bravu ovog skijališta na kojem su u snježnim radostima uživali skijaši iz južne Dalmacije i Hercegovine.

Već nekoliko godina traje agonija skijališta na Blidinju, smještenog u parku prirode koji je pod službenom nadležnosti općina Posušje, Jablanica i Tomislavgrad, odnosno Vlada u Mostaru, Širokom Brijegu i Livnu pa znalci tamošnjih prilika upravo podjelu nadležnosti vide kao jednog od glavnih krivaca trenutkog stanja.

Iako se, uglavnom na privatnu inicijativu, još prije dvije sezone na Blidinju upalilo žičaru i osiguralo skijašima nekoliko skijaških dana, dugovi za električnu energiju i ostalu infrastrukturu kao i neisplaćene plaće radnicima te njihovo otpuštanje, doveli su do situacije da skijalište na Blidinju zjapi potpuno prazno.
Iako je bilo najava o potencijalnim investitorima, ni u tom segmentu nije se napravio niti jedan korak, a nebriga vlasti te administracija i birokracija zaustave svakog tko makar pomisli da bi ovo skijalište moglo biti profitabilna investicija.

O problemu skijališta na Blidinju, ove je subote prikazan i dvominutni TV prilog, a u nastavku pogledajte što su zabilježile kamere BHRT-a .

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji