Red Purple Black

Hoće li Adriatic Club pokrenuti Bjelolasicu

IspisE-mail

TRAŽE SE VELIKI INVESTITORI
Devet mjeseci nakon što je u HOC Bjelolasica izbio požar, rade se prvi koraci kako bi se makar dio sadržaja, koji je ostao neoštećen, stavio u funkciju ove zimske sezone, a radi se o paviljonima kojima nedostaje kotlovnica i restoran koji su nestali u požaru.

Podsjetimo, u požaru krajem siječnja ove godine izgorio je središnji turistički objekt, što je bio dodatni uteg za HOC Bjelolasicu, koji godinama posluje s gubicima i u kojem je potrebno potpuno restrukturiranje i nova ulaganja. Nakon požara, od 120 zaposlenih njih 70 poslano je na čekanje, počelo se kasniti s plaćama, a posljednjih mjeseci račun je blokiran zbog duga dobavljačima, Ministarstvu financija i Poreznoj upravi.

Premijerka Jadranka Kosor, ovog je ljeta obećala da će se za Bjelolasicu iznaći prihvatljivo rješenje te da će tijekom rujna biti raspisan međunarodni natječaj za obnovu Bjelolasice, čime bi se pokrenuo projekt kojeg se treba dobro odraditi.

Iako je rujan prošao, natječaj nije objavljen, ali posljednje informacije govore da je Agencija za upravljanje državnom imovinom preuzela većinsko vlasništvo nad HOC-om, a da je zadatak stavljanja u funkciju ovog centra dobila tvrtka Club Adriatic, koja djeluje pri Agenciji i zadužena je za upravljanje bivšim vojnim turističkim sadržajima.Prema istim informacijama, iz Adriatic Cluba najavljeno je za ovu zimu stavljanje u funkciju sadržaja koji nisu stradali u požaru, ali i brza obnova opožarenih prostora. Osim toga pojavile su se i najave, slične najavama premijerke Kosor od ovog ljeta, kako će se natječajem tražiti investitora za ulaganje u HOC Bjelolasica.

Kako su u Hrvatskoj u tijeku predizborne aktivnosti, HOC Bjelasica posljednjih je dana česta tema predizbornih skupova u središnjoj Hrvatskoj, a neki od političara poput potpredsjednika Vlade Domagoja Ivana Miloševića ili župana Karlovačke županije Ivana Vučića, optimistični su i tvrde da će HOC Bjelolasica preživjeti, ali i dobiti novo kvalitetnije ruho, s novim ljetnim i zimskim sadržajima.

KOMENTARI

Prijatelji