Red Purple Black

Info sa Vlašića

IspisE-mail

Put do ski centra Babanovac je potpuno čist, ali prilazni put parking prostorima, kao i parking prostori i ostali lokalni putevi u ski centru su katastrofa. Poprilično veliki broj skijaša koji su došli na noćno skijanje je ostao iznenađen stanjem parking prostora jer je visina neočišćenog snijega potpuno onemogućila kretanje vozila pa su svi bili prisiljeni na dodatne fizičke aktivnosti (guranje vozila) kako bi samo parkirali vozilo na centralnom platou jer su ostali dijelovi centra nepristupačni i za terenska vozila, bez obzira na situaciju sa snijegom.

Put do ski centra Babanovac je potpuno čist, ali prilazni put parking prostorima, kao i parking prostori i ostali lokalni putevi u ski centru su katastrofa. Poprilično veliki broj skijaša koji su došli na noćno skijanje je ostao iznenađen stanjem parking prostora jer je visina neočišćenog snijega potpuno onemogućila kretanje vozila pa su svi bili prisiljeni na dodatne fizičke aktivnosti (guranje vozila) kako bi samo parkirali vozilo na centralnom platou jer su ostali dijelovi centra nepristupačni i za terenska vozila, bez obzira na situaciju sa snijegom. Iz firme "GP Teling" koja je potpisala ugovor o čišćenju navedenih puteva i parking prostora saznajemo da je ugovor istekao 15.03.2005. i da su isti povukli svoje ljude i radne mašine sa Vlašića.

Nasuprot toga, GP "Čara", firma zadužena za održavanje regionalnog puta od mjesta Turbe do ski-centra Babanovac i dalje je prisutna i vlasnik firme izjavljuje da ostaju na Vlašiću do kada za to bude potreba. Putevi nisu jedino što kvari kompletan dojam ove uspješne sezone. Komunalije, koje su u nadležnosti SRC Vlašić nikako ne odaju utisak jednog modernog centra. Značajne količine bačenog smeća na divljim deponijima u najstrožem centru i samo neposjedovanje vozila za odvoz istog, govori samo za sebe. Bolja stvar nije niti sa snabdijevanjem ski centra vodom. Redukcije vode u kasnom večernjem terminu su bile inače prihvatljive poznavaocima prilika, ali trodnevne redukcije prethodnog tjedna, kada su bili isključeni kompletni dijelovi centra (uslijed čega je dolazilo do smrzavanja instalacija) nisu razumljive nikome osim izgleda samim zaposlenim u SRC Vlašić. Stvara se osjećaj da u pojedinim firmama jedva čekaju da interes za Vlašić splasne kako bi mogli prestati sa radom i brojati novac zarađen ove sezone. 16.03.2005. godine u 18:00 sati

Temperatura na Vlašiću 1 stupanj
Vrijeme sunčano, bez vjetra
Visina snijega 100 cm
Staze su dobro pripremljene

Za posjetitelje Dalmacija.ski uskoro rezime cijele sezone.

KOMENTARI

Prijatelji