Red Purple Black

Vrijeme za odluku o dočeku Nove godine

IspisE-mail

ŠAROLIKA LEPEZA PONUDE
Posljednjih dana na internetskim stranicama brojnih turističkih agencija sve je više ponuda za aranžmane u koje je uključen i doček Nove godine na zapadnim skijalištima, a tek manji dio ponude odnosi se na doček 2012. godine na snježnim planinama Hrvatske i BIH.

U navedenim aranžmanima za skijališta u Austriji, Italiji ili Francuskoj, postoji cijela lepeza različite ponude od trodnevnih aranžmana u koje je uključena i ski karta te novogodišnja večera pa do sedmodnevnih aranžmana od 31. prosinca do 7. siječnja.

No, kao i godinama ranije termin dočeka traži i veće financijske izdatke pa se hrvatski skijaši rijetko odlučuju za boravak na udaljenim skijaškim stazama u tom vremenu, pa izabiru uglavnom skijališta u Sloveniji, zimski krajolik Hrvatske i planine u Bosni i Hercegovini.
Tako skijaši imaju primjerice mogućnost boraviti i skijati tri dana na Krvavecu za paket s svečanom večerom i zabavom, za 1.300 kuna, ili otići na Roglu cijelih sedam dana, skijati i otvoriti novogodišnji šampanjac na zajedničkom dočeku za približno 2.900 kuna, a zanimljiva putovanja organiziraju se i za boravak u Kranjskoj gori ili Mariboru.Doček na otvorenom - u Hrvatskoj da, u BIH ne znaju

U Hrvatskoj se u ovom trenutku rade rezervacije za doček na Sljemenu gdje u tamošnjem hotelskom objektu možete boraviti dva dana, sudjelovati u organiziranoj novogodišnjoj zabavi i sve platiti oko 1000 kuna. Privatni smještaj na Bjelolasici nudi još dovoljno slobodnih mjesta, dok su ostali planinski predjeli Gorskog kotara izuzetno tražena destinacija za kraj godine. U tim krajevima  smještaj se može naći u nekim hotelima gdje četverodnevni aranžman s novogodišnjom večerom  košta između 1.300 i 1.700 kuna, ali i u privatnim apartmanima gdje se cijene kreću između 100 i 300 kuna za jednu noć po osobi. Većina malih skijališta u ovom dijelu Hrvatske najavila su organizirane dočeke Nove godine na otvorenom.

U BIH se također može pronaći šarolika ponuda za ovaj turistički termin pa će zainteresirani moći pronaći hotelski smještaj po cijeni od 250 kuna pa do 700 kuna za dan uz organiziranu novogodišnju zabavu i nadoplatu od nekoliko stotina kuna za novogodišnju večeru. U privatnim sobama i apartmanima, ponuđene cijene se uglavnom kreću od 100 do 400 kuna za noćenje, ali za zabavu, ako ne žele ići u neki od obližnjih restorana ili klubova, gosti će se možda morati pobrinuti sami. Razlog tome leži u činjenici što nadležni na većim skijalištima još ne znaju hoće li se i kako organizirati zajednički doček na otvorenom, koji su posebno za goste iz Dalmacije bili svojevrstan mamac.

Kako je do kraja ove godine ostalo tek mjesec i pol dana, pravo je vrijeme, poručuju turistički djelatnici, da se odlučite gdje ćete dočekati narednu godinu i na vrijeme rezervirate svoje mjesto u pravom zimskom okružju. Mi nadodajmo, da pri tome pripazite na dozvoljeni limit na kartici i debljinu novčanika.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji