Red Purple Black

Kostelić: Veselim se nastupima, prava sezona tek počinje

IspisE-mail

Hrvatski skijaški reprezentativci nastavljaju s natjecanjima u ovoj sezoni. Predstoji im turneja po Kanadi i SAD-u.

Nakon prve utrke u novoj sezoni FIS Svjetskog skijaškog kupa u Söldenu, u kojoj je Ivica Kostelić osvojio peto mjesto u veleslalomu, te nakon što su utrke u Leviju otkazane, naši natjecatelji Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki odlaze na utrke FIS Svjetskog kupa u Kanadu i SAD, gdje će se u Lake Louiseu i Beaver Creeku posvetiti brzim disciplinama.
Sofija Novoselić nastupit će u Aspenu u slalomu i veleslalomu te na utrkama Nor-Am kupa u Aspenu i Lovelandu. Tin Široki i Sebastian Brigović ostaju u Kanadi na utrkama Nor-Am kupa do 21. prosinca.

Osim otkazanih utrka u Leviju, odgođen je i početak Europskog kupa, pa će stoga Dalibor Šamšal nastupati na FIS utrkama u Europi, a već je u četvrtak u švicarskoj Diavolezzi osvojio odlično drugo mjesto i svoje najbolje FIS bodove karijere te time potvrdio odlučnu formu s treninga.

Uoči odlaska na daljnja natjecanja, hrvatski skijaški reprezentativci održali su tradicionalno druženje s medijima u hotelu Westin u Zagrebu. Najavljujući novu sezonu, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić istaknuo je:
- Iznimno sam zadovoljan odrađenim pripremama, te pristupom i motivacijom koje su naši skijaši pokazali u tom razdoblju. Otkazivanjem FIS utrka Svjetskog kupa u Leviju skijaši su dobili dodatno vrijeme koje su kvalitetno iskoristili trenirajući u Europi. Ivica je imao jako dobar start, u sezonu ulazi neopterećen i motiviran, bez zdravstvenih problema, uz pomoć sponzora te uz punu logističku podršku s naše strane. Ivici i ostalim natjecateljima želimo puno uspjeha u novoj sezoni. Ujedno, čvrsto vjerujemo da će Natkov kontinuitet kao i kontinuitet ostalih članova reprezentacije doprinijeti dobrim rezultatima i daljnjem napretku.

- Kvalitetan rad i vrhunski rezultati Hrvatskog skijaškog saveza i reprezentativaca već petu godinu opravdavaju naše povjerenje, ali i podršku brojnih navijača. To nas motivira da ulaganjem u skijanje nastavimo doprinositi popularizaciji ovog sporta u Hrvatskoj - rekao je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, generalnog sponzora hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija te sljemenskih utrka Vip Snow Queen Trophy.

Pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelić istaknuo je:
- Veselim se nastavku Svjetskog kupa! Utrka u Söldenu pokazala je moju spremnost, motiviranost i dobru veleslalomsku formu. Uskoro putujemo u Kanadu i mislim da će utrke u Lake Louiseu označiti pravi početak sezone. Bitno je da se osjećam dobro, za sada nemam nikakvih zdravstvenih problema i želja je da tako i ostane.
- Željno iščekujem svoje prve ovosezonske utrke Svjetskog kupa. Pripremni period prošao je odlično. Veselim se nastupima u brzim disciplinama, a nadam se i novim bodovima i postoljima - istaknuo je Natko Zrnčić-Dim.

- Pripreme su bile dobre, trenirao sam s Ivicom i Natkom što mi puno znači. Vjerujem i nadam se da ću u ovoj sezoni uspjeti ostvariti bolji plasman, prvenstveno u kombinaciji. Želja mi je skijaški napredovati što će sigurno doprinijeti boljem ukupnom rezultatu - rekao je Tin Široki.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji