Red Purple Black

Na Kupresu će graditi još jedno skijalište?

IspisE-mail

UNATOČ MOGUĆIM PROBLEMIMA, SPREMNI NA NOVE INVESTICIJE
Među novostima koje su objavili neki bosanskohercegovački portali, poslijednjih dana mnoge je skijaše zainteresirala ona kako je općinsko vijeće Kupresa službeno odobrilo izgradnju još jednog centra za zimske sportove na Kupresu .

Prema istoj informaciji odobrenje je dobio jedan domaći poduzetnik koji je oslobođen svih obveza dok objekt ne dobije uporabnu dozvolu.

Tragom te informacije, posebno jer se radi o vremenu u kojem je jedno kupreško skijalište moralo uložiti značajna financijska sredstva za umjetno zasnježivanje, a drugo skijalište zbog nedostatka snijega prošle godine skoro da nije uopće pokrenulo žičaru, pokušali smo doznati o čemu je točno riječ i tko je pokazao hrabrost i želju suočiti se s brojnim problemima koje očekuju jednog investitora izgradnje skijaškog centra.

Kako do službenih informacija možemo doći tek za vrijeme radnog tjedna, neke neslužbene informacije pokušali smo dobiti od nekoga iz Kupresa, ali bezuspješno.
Iako ni naše kolege na Hrvatskom radiju – Radio Kupresu nisu imale točne informacije koje su nas zanimale, od njih smo ipak dobili potvrdu Nnaših nagađanja da se vjerojatno radi o odobrenju za izgradnju centra za zimske sportove na području jugoistočno od grada Kupresa, u blizini Kukavičjeg jezera, jer se upravo o tom projektu u Kupresu razgovaralo poslijednjih nekoliko godina.

Više informacija donijet ćemo kada stupimo u kontakt s nadležnima u Općini Kupres te navedenim poduzetnikom.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji