Red Purple Black

Početak prosinca za otvaranje europske sezone skijanja

IspisE-mail

IDU I HRVATI
Iako su „najokorjeliji“ skijaši sezonu već otvorili na nekom od glečera na zapadnoeuropskim skijalištima, službeni početak skijaške sezone u Europi stiže nam na samom početku prosinca pa su mnogobrojne turističke agencije pripremile niz zanimljivih ponuda za sve one koji žele provesti vikend u dobroj zabavi na snijegu i isprobati ovogodišnju skijašku opremu.

Većina aranžmana u ponudi, odnosi se na trodnevna ili četverodnevna skijanja, s brojnim dodatnim manifestacijama, a u odnosu na ostatak skijaške sezone, cijene su ponešto povoljnije.

U cijeloj paleti ponude možemo izdvojiti odlazak u Sloveniju i neko od tamošnjih skijališta Pohorje, Rogla ili Cerkno, gdje će vas skijanje, smještaj, prehrana i neke dodatne aktivnosti koštati od 400 do 700 kuna dnevno po osobi.
Različita ponuda je i na austrijskim skijalištima, među kojima treba spomenuti Molltaler glečer gdje se skijalo još u listopadu, Bad Kleinkirchheim, Grossglockner i Kreischberg gdje možete naći smještaj i ski kartu po cijeni od 1.300 do 2.000 kuna za trodnevni aranžman. Svakako treba spomenuti i Nassfeld za koji su turističke agencije organizirale i jednodnevne izlete po cijeni od 350 do 400 kuna za prijevoz od Zagreba i jednodnevnu ski kartu.
Na talijanskim skijalištima također će početkom prosinca biti živo, a u ponudi se nalaze Kronplatz, ledenjak Marmolada i Civetta, a četverodnevno skijanje i boravak može vas koštati od 2.500 do 3.000 kuna.Najjeftinije otvaranje skijaške sezone može se ostvariti na nekom od skijališta u Francuskoj, gdje se zbog udaljenosti od Hrvatske ipak treba odlučiti na duže, sedmodnevno skijanje. Sedmodnevni smještaj na nekom od francuskih skijališta poput Les 2 Alpes, Tignes, Risoula i drugih, zajedno sa skijaškom kartom za te dane, u ovom slučaju koštat će vas, ovisno o tome radi li se o drugorazrednom ili top skijalištu, između 900 i 2.300 kuna, čemu treba nadodati i troškove prijevoza te prehrane.

Na većini ovih skijališta, otvaranje sezone odvija se čak prva tri vikenda u prosincu, kada osim samog skijanja gosti mogu uživati i u drugim čarima boravka na snijegu. Prema prvim informacijama iz turističkih agencija, a unatoč lošijoj kupovnoj moći građana Hrvatske, i ove će godine značajan broj Hrvata službeno otvoriti skijašku sezonu na nekom od skijališta u zapadnoj Europi.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji