Red Purple Black

VLAŠIĆ: Umjetni snijeg već ovu sezonu?

IspisE-mail

RADOVI NA SISTEMU UMJETNOG ZASNJEŽIVANJA NA VLAŠIĆU
Ugodno smo bili iznenađeni napretkom u radovima na prvom vlašićkom jezeru za sistem umjetnog zasnježivanja. OZON doo je radove izvodio i u petak, za Dan državnosti BiH, ali su osim najneophodnijih radnika radili i direktori jer su ostali radnici imali zaista zasluženi slobodan dan.

Cijeli prethodni tjedan zaposlenici i mehanizacija ove tvrtke, gotovo svi odreda radili su po 12 sati dnevno. Važnost jednog ovakvog projekta, ali i istinska potreba da planina Vlašić u svome razvoju konačno krene uzlaznom putanjom, pri pogledu na kalendar nisu davali prostora za kalkulacije. Grubi radovi na umjetnom jezeru završeni su, a u petak se radilo na pripremi fine podloge preko koje će se postaviti specijalna folija. Gorana Šarića i Enesa Konjalića, rukovodioce firmi Vlašić SKI doo i OZON doo zatekli smo za upravljačima radnih mašina, pa smo njihovu pauzu iskoristili da pokušamo saznati nešto više.I jedan i drugi bili su više nego oprezni u davanju prognoza na pitanje hoće li sistem umjetnog zasnježivanja biti u funkciji za predstojeću sezonu. Osim vremenskih prilika, točnije temperature zraka i uvijek mogućih snježnih padalina kada je Vlašić u pitanju, naveli su još jedan bitan faktor, a to je da obilnih kišnih padavina na ovom području nije bilo gotovo dva mjeseca, što se upravo ovih dana osjeća na Babanovcu, gdje su ponovo uvedene redukcije u snabdijevanju pitkom vodom.
Da se ovdje itekako radi uvjerili smo se obilaskom centralne staze ski lifta Babanovac, te staze koja se s vrha ovog ski lifta spušta pored vlašićke skakaonice. Ove staze su očišćene i od kamena i od smeća kao nikada do sada, a rukovoditelji vlašićkih poduzeća naglašavaju da radovi na čišćenju staza još nisu završeni.
Za nadati se da ćemo uskoro ovdje imati obilne kišne padaline koje će napuniti stare, ali i nove izgrađene akumulacije, te da ćemo nakon toga na Vlašiću konačno imati zimsku sezonu kakvu svi mi odavno zaslužujemo.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji