Red Purple Black

Dubrovčani austrijska skijališta zamjenjuju Bjelašnicom i kruzerima

IspisE-mail

Unatoč recesiji i sve tanjim novčanicima, velik broj Dubrovčana i ove će godine zimski odmor provesti na snijegu, no baš kao i lani, nekad vrlo popularna austrijska i slovenska skijališta zamijenit će bližima i - jeftinijima.

Tom su se trendu prilagodile i dubrovačke turističke agencije, koje uz organizaciju individualnih putovanja nude i višednevne aranžmane koji uključuju i prijevoz do odredišta.

Svake godine nastojimo uvrstiti nešto novo u našu ponudu, pa smo tako lani našim klijentima ponudili zimovanje na Vlašiću te trodnevni boravak na Kupresu i veleslalomsku skijašku utrku, a ove smo zime pripremili aranžmane za Sarajevo - Bjelašnicu.

Ponudu smo cijenom i terminima nastojali prilagoditi obiteljima s djecom, pa smo ih organizirali za razdoblje od 2. do 7. siječnja, dakle u vrijeme školskih praznika.

Proteklih je godina vladalo poprilično zanimanje za slične aranžmane pa se nadamo da će tako biti i ove - kaže djelatnica dubrovačke putničke agencije “Elite travel” Ivana Kisić.

Agencijska ponuda

Ta je agencija, primjerice, ponudila Dubrovčanima koji se odluče boraviti u nekom od pet ponuđenih sarajevskih hotela i skijati na padinama Bjelašnice jednotjedno zimovanje po najnižoj cijeni od 1650 kuna po osobi, s posebnim popustima za djecu te prijevozom turističkim autobusima.

I u drugim dubrovačkim agencijama bilježe se brojni upiti Dubrovčana, zainteresiranih za bliža, posebno bosanskohercegovačka odredišta.

Ipak, unatoč gospodarskoj krizi i smanjenoj platežnoj moći građana, nemali je broj upita i za individualna putovanja, odnosno zimovanja u slovenskim, austrijskim, švicarskim te sve popularnijim francuskim zimovalištima.

Turistički djelatnici primjećuju i porast zanimanja za istočnoeuropske skijaške centre koji su u odnosu na spomenute u pravilu i znatno - jeftiniji.

Sve veći interes među stanovnicima hrvatskog juga, posebno onima koji nisu ljubitelji snijega i zimskih radosti, vlada i za kružna putovanja Sredozemljem, koja su tijekom zimskih mjeseci znatno jeftinija nego u ostalom dijelu godine pa će znatan broj Dubrovčana zimski odmor provesti na nekom od - plovećih hotela.

Izvor: Slobodna Dalmacija

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji