Red Purple Black

Vikend brzih i tehničkih disciplina

IspisE-mail

OZLJEDE B REPREZENTATIVACA
Vikend pred nama obilježit će skijaške utrke na europskom tlu, jer su se skijaši stacionirali u Italiji, a skijašice u Francuskoj, pa će svi ljubitelji utrka Svjetskog kupa moći uživati u muškom spustu i super g-u na stazama Val Gardene i tehničkim disciplinama u Alta Badiji te u slalomu i veleslalomu skijašica u Courehevelu.

Boje hrvatske reprezentacije u Italiji će braniti prošlogodišnji pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelić, koji je na prvom spust treningu u srijedu ostvario 18. rezultat te njegov mlađi kolega Natko Zrnčić – Dim, koji je ostvario tek 52. rezultat. No u četvrtak ih očekuje još jedan trening, ali vjeruju i bolji rezultati.

I dok se hrvatska A reprezentacija bori s vremenskim uvjetima, sekundama i protivnicima, članovi hrvatske muške i ženske B reprezentacije, Sofija Novoselić i Tin Široki, ovih se dana bore s ozljedama.
Sofija se ozlijedila na utrci FIS NorAm superveleslaloma u kanadskoj Panorami prije četiri dana kada je pala te završila u zaštitnoj ogradi, a po povratku u Zagreb utvrđena joj je djelomična puknuće prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena te također djelomična ruptura prednjeg križnog ligamenta kao i nepotpuna ruptura medijalnog ligamenta desnog koljena.
I mladi Tin Široki, teško je ozlijedio koljeno prije dva dana na utrci superveleslaloma u kanadskoj Nakiski. Njemu je nakon obavljenog pregleda ustanovljeno puknuće prednjeg križnog ligamenta.

Za sve koji žele putem TV ekrana pratiti događanja Svjetskog kupa na stazama u Italiji , napominjemo da će HRT na svom 2. programu pratiti navedena događanja. U petak i subotu, s početkom u 12.10 sati možete pratiti utrke superveleslaloma i spusta, dok je u nedjelju na rasporedu veleslalom, a u ponedjeljak slalom u Alta Badiji. Obadva dana prijenos prve vožnje je u 10.25 sati, dok su druge vožnje na rasporedu u 13.25 sati.

KOMENTARI

Prijatelji