Red Purple Black

Proradio top na Vlašiću

IspisE-mail

KAKO JAVLJAJU VLAŠIĆKI PORTALI
Vlašić.LIVE i portal Babanovac.net jučer su obradovali svoje čitatelje viješću kako je tvrtka OZON, u ponedjeljak započela s probnim testiranjem sistema umjetnog zasnježivanja centralne staze ski lifta Babanovac na Vlašiću.

- Mogućnost da ovaj sistem proradi u ovoj zimskoj sezoni smo najavljivali ovdje i na portalu Babanovac.net, ali smo sve vrijeme poštivali i oprez rukovodstva OZON-a kada je davanje prognoza o njegovom puštanju u funkciju u pitanju. Vjerujte nam na riječ kada kažemo da smo svakodnevno pratili trud i zalaganje svih koji su bili uključeni u realizaciju projekta, počevši od Enesa Konjalića i Gorana Šarića pa do svakog radnika, zbog čega smo nebrojeno puta ostajali bez teksta koliko je to premašivalo granice standardnog poslovnog projekta. Radilo se svakodnevno, u dane vikenda, praznika, prosječno 12 sati dnevno, pa čak i kada su se temperature na Vlašiću spustile ispod nule. Ne možemo, a da se ne zapitamo šta bi se ovdje promijenilo do sada, da su dozvole, koncesije i razna odobrenja ovoj vrijednoj ekipi davana na njihov zahtjev umjesto što su godinama skupljale prašinu po ladicama kantonalnih i općinskih institucija – piše, između ostalog, vlašić.LIVENovinari vlašić.LIVE ovom su prilikom  razgovarali sa direktorom OZON-a Enesom Konjalićem koji je naglasio da je zbog toga što se cijela procedura privatizacije SRC Vlašić otegla unedogled, sa nabavkom vrijedne opreme i konkretnim radovima krenulo se prekasno, ali imali su i sreće pa su ozbiljnije snježne padavine kasnile i omogućile im da ovaj dio projekta privedu kraju.

- Trenutno vršimo detaljnu provjeru kompletnog sistema visokog pritiska, pumpi, cijevi i njihovih spojeva, te priključnih ormarića. Vjerujem da će ovaj top na završnoj padini raditi cijelu noć, a znate da je to pozicija na kojoj nikada nema viška snijega. Nadam se da ćemo sutra u toku dana uključiti i drugi top na takođe uvijek problematičnoj lokaciji iznad i ispod dijela staze gdje je presijeca lokalna cesta, te da sa sistemom nećemo imati nikakvih problema, a svakako ćemo njegove provjere kontinuirano vršiti i u narednim danima. Trenutne vremenske prognoze nam baš i nisu naklonjene, ali s obzirom da se i one mijenjaju gotovo svakodnevno, nadam se da ćemo u najskorije vrijeme svim ljubiteljima planine Vlašić osigurati kvalitetne uslove za skijanje – izjavio je za vlašić.LIVE Konjalić i naglasio da unatoč svemu, zbog teške financijske situacije u ovom dijelu svijeta neće poskupljivati cijena ski passa na Vlašiću te izrazio nadu da će njihovu inicijativu pratiti i svi ostali davatelji usluga na ovoj planini.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji