Red Purple Black

Kralj Sljemena tjedan dana do lova na krunu

IspisE-mail

IVICA U MAGLI ZAGREBAČKE GORE S DJEVOJKOM, GIPS S LOPATOM
Točno sedam dana prije muške utrke Snow Queen Trophyja, na Sljemenu su u tijeku posljednje pripreme za skijaški spektakl koji kreće 3. siječnja ženskim slalomom.

Svi sljemenski resursi koriste se kako bi Vrh Medvednice savršeno uređen dočekao najbolje svjetske skijašice i skijaše, pa se tako zaštitne ograde za stazu prevoze do vrha sa žičarom, popularnom sedežnicom.

Svako godišnje doba na svoj način otkriva koliko je lijepo Sljeme, a zimi ima posebnu draž prekriveno snijegom. Međutim, nije to jedino bjelilo koje dominira pošumljenom planinom iznad glavnog grada - pogled prema Zagorju onemogućava magla koja je prekrila sljemensku šumu i stvorila doista bajkovit ugođaj.A kakva je to bajka bez kraljevića i princeze? Upravo spomenutom sedežnicom se kroz maglu probio Kralj Sljemena Ivica Kostelić, u pratnji svoje ledene princeze, Islanđanke Elin Arnarsdottir.
Ivica, koji je pokorio skijaški svijet, još uvijek čeka krunjenje na stazi gdje ovaj aktualni pobjednik svjetskog kupa i najbolji slalomaš svijeta još nije slavio, uostalom, kao ni njegova sestra. Kako bi "razbio sljemensko prokletstvo Kostelićevih", Ivica se naravno ne uzda samo u pobjedničku seriju, kojom je otvorio i ovu sezonu, nego i u naporne treninge.

Iako svaku stopu Crvenog spusta zna na pamet, i danas je prolazio stazom, dok je njegov otac, fanatični Ante Kostelić-Gips, vozio svoje laufe, ali je umjesto štapova, u ruci imao lopatu, kako bi "u letu" popravljao nedostatke na stazi.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji