Red Purple Black

Nova godina na snijegu u BIH

IspisE-mail

UZ POMOĆ PRIRODE I ULOŽENI TRUD NOVOGODIŠNJI PRAZNICI BIJELI
I dok se još prije kratkog vremena razmišljalo hoće li gosti u zimovalištima imati doček Nove godine u bijelom ili blatnjavom ambijentu, danas se zna, uz svečani doček gosti će moći i uživati u zimskim čarolijama i rekreaciji na snijegu.

Osim Čajuše, Jahorine i Bjelašnice gdje su ugostiteljski i smještajni kapaciteti već odavno spremni i gdje je skijanje započelo krajem prošlog tjedna zbog dobro organiziranih službi i postojanja tehnike za uređenje staza i u nedostatku prirodnog snijega, u funkciju su stavljena i neka mala skijališta diljem BIH.

Na skijalištu Stožer-Vrana ne postoje tehničke mogućnosti za nadomjestiti nekoliko centimetara snijega koji nedostaje, ali nada u snježne oblake, ambijent kupreške prirode i organizirani doček u Kupreškoj kući sa puno zabave, gurmanskih delicija i pjesme, i ove će godine na Stožer dovesti određeni broj gostiju. Na susjednom Rostovu ovih je dana organizirano službeno otvaranje skijališta i to s novim baby liftom, ali i novim topovima za snijeg pa uz malo sreće, skijanja će biti i za praznike i tijekom cijele sezone.Sa 40 cm prirodnog snijega proteklog je vikenda sa radom započelo malo skijalište Pridolci, na kojem je sve podređeno pravom obiteljskom skijanju i zabavi na snijegu, a u prvim danima ovog tjedna s radom je započeo i ski lift na susjednim Busovačkim stajama, gdje je izmjereno 35 cm snijega i gdje su svi smještajni kapaciteti, malobrojni ali ugodni, spremni za nove goste.

Na skijalištu rekreacijskog centra Brusnica, gdje je također snježni prekrivač visok 35 cm, od vikenda je u funkciji mali lift, a odgovorni se svim silama trude da stvore uvjete i za rad velikog lifta. I na ovom skijalištu sve je spremno za doček Nove godine.Spremni su i u Snježnoj kući na simpatičnom Rujištu, gdje će svi gosti moći uživati u predivnoj prirodi i 40 cm složenih snježnih pahuljica.
Nadležni na skijalištu Kozara u blizini Prijedora, u rad su pred blagdane pustili ski lift pa će i ovo skijalište biti domaćin brojnim obiteljima u mirnom i bijelom ulasku u slijedeću godinu.

Za one koji će Novu godinu dočekati u glavnom gradu BIH, otvorila se i mogućnost odlaska na Mojmilo brdo, gdje se ovih dana službeno otvara sportsko-rekreacijski centar s jednim ski-liftom i stazom sa dnevnim i noćnim skijanjem, tubing stazom i sanjkalištem.

Mnogi se nadaju da će uz tehničku pomoć, ali i nove pahulje iz zraka, za praznike u funkciji biti i skijalište na vlašićkom Babanovcu. Ipak mnogi su tu i godinama ranije imali zanimljive i aktivne dočeke novih godina. Na hercegovačkom Blidinju žičara i dalje miruje, no dovoljno smještajnih kapaciteta, više od 30 cm snijega i sva ljepota okolne prirode bili su aduti zbog kojih će se na ovom skijalištu ipak u novogodišnjoj noći čuti veseli glasovi.

SLOBODAN smještaj potražite na OVOM LINKU...

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji